Heidi Lange Rasmussen har lært en hel del om træ - især amerikansk enebærtræ - siden hun blev ansat hos Frede West i Taastrup i 2014.

FOTO: CARSTEN SNEJBJERG

Navn: Heidi Lange Rasmussen

Jobtitel: Kontorassistent

Ansat siden: 2014

Hvordan kom du til at arbejde her?

Det startede med, at jeg var arbejdsløs og blev ansat i virksomhedspraktik med løntilskud. Jeg kom herud via ITK2, som er en aktør, der arbejder for kommunen for at få arbejdsløse i jobs – og jeg var så en af de heldige, der kom ud til et virkeligt job. Før havde jeg siddet på kontor i en VVS-virksomhed, og her i firmaet lagde de vægt på at få en, der kendte håndværkerbranchen.

Lagde du også selv vægt på at blive i den branche?

Ja, for jeg kan godt lide den lidt frie og sjove tone, der er sådan et sted. Nogle synes, den kan være hård – det synes jeg ikke. Måske hvis man er lidt sart, men det synes jeg så heller ikke, jeg er. Tingene kommer lidt fra hoften, men det er altid med et glimt i øjet. Og det skal jo helst ikke være kedeligt at gå på arbejde.

Hvad laver I som firma?

Vores kunder er ofte anlægsgartnere, hvor vi så kommer ind som underleverandører til for eksempel gårdanlæg og laver sandkasser, terrasser, hegn, cykelskure, pavilloner og så videre. Vi laver også traditionelt tømrerarbejde som nyt tag og indendørsarbejde som vægge, døre og vinduer. Men det, vi er specialiserede i, er enebærtræ, som vi importerer fra USA. Hvor enebær herhjemme bare er buske, så bliver det på den særligt lerede jordbund på den amerikanske østkyst til 15 meter høje træer. Det kan man få noget godt tømmer ud af, og det har nogle særlige egenskaber. Dels en naturlig imprægnering, så du slet ikke skal bruge kemikalier til det, dels en lang levetid, også når det kommer i kontakt med jorden.

Hvad består dit job i?

Puha, det er mange ting. Jeg tager imod kunder, passer telefonen, laver løn, laver regnskaber, elevadministration, marketing – nogle gange gør jeg endda rent, for der bliver meget hurtigt beskidt her. Men det er variationen, der er sjov, og som jeg godt kan lide. Jeg har en del ansvar, som jeg ikke har haft før. Men det synes jeg er dejligt, fedt og udfordrende.

Kan du pege på noget, du er gladest for at lave eller lægger ekstra meget stolthed i?

Det er nok elevadministrationen. Det med at hjælpe nogle unge mennesker videre i livet. Nogle har for eksempel nemmere ved at lære tingene end andre. Vi har lige måttet forlænge en elev, som egentlig skulle være udlært i september. Vi overtog ham fra en anden tømrer, der var gået konkurs, og den tømrer havde simpelthen udskudt elevens hovedforløb igen og igen, så han var kommet bagud med skolen og også har dumpet et par ting. Det lykkedes at få ham forlænget, så han nu får et halvt år ekstra i stedet for at skulle presses gennem to hovedforløb plus sin afsluttende svendeprøve på meget kort tid. Det har han været virkelig taknemmelig for, og det er så fedt at få sådan noget til at lykkes. Og så er jeg stolt af, at virksomheden har taget elever ind i mange år, det er jo en del af at tage et samfundsansvar. Også fordi man i dag hører rigtig meget om, at virksomheder nærmest skal trues med at blive straffet økonomisk, hvis de ikke tager elever ind. Men her har man bare altid gjort det, og det synes jeg vidner om nogle gode værdier.

Kort om arbejdspladsen

 
Lokalitet: Taastrup

Ansatte: 19 inkl. chefen og hans kone

Overenskomst? Ja, Dansk Byggeri

Tillidsrepræsentant? Nej