dame på cykel

Hvis du er Sampension-kunde og fremadrettet skal i et ressourceforløb, har du fra januar 2019 mulighed for at få et ekstra skattefrit beløb fra dit pensionsselskab.

De ekstra penge vil få stor betydning for de kunder, der fremover bliver berørt af ordningen, forudser markedschef hos Sampension Niels Lolk Vester:

- Fremover vil de fleste kunder i Sampension kunne få tilkendt et skattefrit beløb på mellem 50.000 og 100.000 kroner, hvis de kommer i ressourceforløb. Rigtig mange mennesker vil opleve et betydeligt fald i indkomst, hvis de kommer i et ressourceforløb, så det skattefrie beløb kan i mange tilfælde gøre en meget stor forskel, siger han.

Et ressourceforløb er målrettet personer, som muligvis kan blive tilkendt førtidspension på grund af tab af erhvervsevne. Du kan læse mere om ressourceforløb på borger.dk.

Beløbet du vil kunne få fra pensionsselskabet, hvis du kommer i ressourceforløb, finder du ved at logge ind på sampension.dk og se under din pensions og forsikringsoversigt.

Sampension om engangsbeløb ved ressourceforløb

  • Er du tilkendt ressourceforløb med ressourceforløbsydelse eller jobafklaringsforløb med ressourceforløbsydelse, kan du have mulighed for at få udbetalt en del af engangsbeløb ved førtidspension.
  • Engangsbeløbet svarer til halvdelen af engangsbeløbet ved offentlig førtidspension.
  • Du skal være tilkendt et ressource- eller jobafklaringsforløb af mindst 12 måneders varighed efter 1. januar 2019, og have modtaget ressourceforløbsydelse uafbrudt i 6 måneder.
  • Beløbet kan kun udbetales én gang.
  • Kontakt Sampension, hvis du har spørgsmål.