En oplagt tillidsrepræsentant 
Rikke har været regnskabsmedarbejder hos Mellemfolkeligt Samvirke i 2½ år. Organisationen er i vækst, og der var brug for nye kolleger. Rikke havde erfaring som tillidsrepræsentant i sin tidligere stilling, og måske var det med til at sikre hende jobbet hos MS. 

-  Jeg tror, det talte med på plussiden, at jeg havde været tillidsrepræsentant. Der gik ikke lang tid efter jeg var startet, så opfordrede HR-chefen til, at HK’erne skulle vælge en ny TR inden lokalforhandlingerne. 

 

Rikke blev valgt som tillidsrepræsentant i foråret 2017. 

- Jeg prøvede først at sætte mig ind i alt, hvad der lå af aftaler og rettigheder. Jeg samarbejdede med vores HR, for det var nærmest umuligt at bevare overblikket. Der var mange små tillæg og overenskomstpunkter, som var gået i glemmebogen. Det er svært at skabe lønsolidaritet uden overblik. Mellemfolkeligt Samvirke er en NGO, og derfor skal vi ligge midt i feltet, men jeg opdagede hurtigt, at HK-gruppen havde et lønefterslæb. 

Solidaritet på tværs
Rikke gik i gang med organisering fra en ende af. 

-  Der skulle være lokalforhandlinger, og derfor gik jeg i gang med at tale løn med alle medlemmerne. Det handlede både om at vi skulle løfte lønnen lidt og om at skabe en gruppe og en fællesskabsfølelse. Det er det, man bliver en del af, når man melder sig ind i HK. 

Jeg talte også med de kolleger, som ikke var medlem. Når jeg forklarede, at jeg skulle til at forhandle løn for alle HK’erne, var de fleste med på at melde sig ind for at få indflydelse og bakke op. 

– Vi fik også god opbakning fra AC’gruppen. Vi forhandlede sammen hele vejen og begge parter endte med at være tilfredse. Ledelsen har også været meget samarbejdsvillig. Det var en stor hjælp, at Mellemfolkeligt Samvirke også fik en ny generalsekretær. Tim Whyte har hele tiden lagt vægt på, at vi skulle have styr på vores egen butik, og derfor har vi haft et behageligt og konstruktivt forhandlingsforløb hele vejen. 

- Jeg er stolt af overenskomsten. Vi fik både mere i løn og et godt samarbejde med de andre faggrupper undervejs, slutter Rikke Skov Jepsen.

HK Service arbejder meget med relationer, og Rikkes Skov Jepsens relationsarbejde med at tale med hver enkelt af sine kolleger gav pote. Hos Mellemfolkeligt Samvirke er 11 ud af 12 mulige nu medlem i HK.

 

organiserprisen

Rikke Skov Jepsen er nomineret til HK Service Hovedstadens organiseringspris for sin store indsats i 2018 – der er i alt 5 nominerede og vinderen kåres på afdelingens generalforsamling 27. februar 2019.