- Jeg har fået rigtigt meget ud af talentuddannelsen, fortæller Trine Vinther, der er 28 år og elev hos Hospitalsenheden Vest i Herning og Holstebro, hvor hun er i gang med at uddanne sig til lægesekretær.

 

Trine har tidligere været næstformand for DL Elever (Danske Lægesekretærer), og det var i den forbindelse, at hun blev opmærksom på HK’s Talentuddannelse, som hun begyndte på i november 2018 og blev færdig med i februar 2019.

 

Trine Vinther Maria Elisabeth Cole og Vivi Merete Mortensen

 

Trine, Maria og Vivi føler, at de har fået meget ud af HK's Talentuddannelse både fagligt og personligt.

 

Personlig udvikling

- Jeg vidste, at uddannelsen indeholdt værktøjer i ledelse, og da jeg overvejer, om det er noget, jeg skal arbejde med i fremtiden, var Talentuddannelsen en måde at blive klogere på begrebet ledelse og det at skabe forandringer, forklarer hun og fortsætter:

 

- Jeg har fået rigtigt meget med - blandt andet viden om, hvor vigtige én til én relationer er på arbejdspladsen, og hvordan jeg skaber bånd til mine kolleger, så det hele glider nemmere i hverdagen.

 

- Jeg har også gennemgået en personlig udvikling. Jeg har lært, at det ikke er så farligt at have en mening og at skulle stå frem foran andre og præsentere et oplæg, beretter hun.

 

Stort udbytte

Også 28-årige Maria Elisabeth Cole, der har været ansat som kontorassistent hos Kystdirektoratet i Lemvig siden november 2017, er begejstret for HK’s Talentuddannelse.

 

Hun blev færdig med en kontoruddannelse med speciale i offentlig administration hos Fødevarestyrelsen i Glostrup i august 2017 og havde allerede som førsteårs elev kig på uddannelsen.

 

Som udlært indenfor de seneste to år og stadigvæk med arbejde indenfor det offentlige havde hun mulighed for at søge ind, og hun synes, at hun har fået et stort udbytte af uddannelsen, som hun i lighed med Trine Vinther afsluttede i februar 2019

 

- Jeg følte ikke, at jeg var så god til at stille mig frem foran andre, og det ville jeg gerne blive bedre til. Desuden syntes jeg, at der kunne gøres mere for fællesskabet på min arbejdsplads.

 

- I Fødevarestyrelsen, hvor vi var 300, var det svært at styrke fællesskabet. I Kystdirektoratet er vi et mindre hus, men vi sidder delt op, og jeg tænkte, at det kunne være godt at bringe folk sammen på tværs af eksempelvis faggrupper, fortæller hun.

 

- Vi har på uddannelsen arbejdet med de fem lederskabsopgaver historiefortælling, relationer, strategi, struktur og mål. Specielt historiefortælling og relationsopbyggelse synes jeg, at jeg har fået meget ud af. På uddannelsen har jeg blandt andet været med til at lave en lille håndbog om, hvordan man styrker fællesskabet på arbejdspladsen, og den vil jeg gerne dele med kollegerne.

 

- Det kunne være fint, hvis der eksempelvis kunne laves sociale tematimer for kolleger, der interesserer sig for det samme. Det kunne være folk, der kan lide at spille brætspil, der kan mødes efter arbejdstid, forklarer hun.

 

- Den offentlige sektor er enormt presset, og det er vigtigt, at man har et fællesskab på arbejdspladsen og synes, at det er rart at komme på arbejde. Det giver den energi, der kan mangle i en presset hverdag, siger hun.

 

Kan bruge erfaring

Også Vivi Mortensen, 35 år og elev hos Operations Support Wing i Karup, hvor hun er i gang med at uddanne sig til kontorassistent, har fået meget ud af talentuddannelsen, som hun afsluttede i februar 2019.

 

- Jeg har fået en masse gode værktøjer til, hvordan man kan ændre noget på sin arbejdsplads. Jeg er allerede i gang med at implementere et projekt omkring kontormotion, som jeg lavede på uddannelsen. Jeg har holdt et oplæg, og efterfølgende har vi i min afdeling indført daglige øvelser, der er gode, når man sidder meget foran en computer. Noget, kollegerne har taget rigtigt godt imod, fortæller hun og fortsætter:

 

- Jeg går meget op i KollegaKarma og god tone på arbejdspladsen og har også ud fra et projekt på HK's Talentuddannelse indført små sedler, som vi kan bruge til at skrive rosende ord til hinanden.

 

- Personligt har jeg lært på uddannelsen, hvordan jeg reagerer, når jeg bliver presset, og det er en erfaring, jeg vil kunne bruge i pressede situationer fremover. Jeg vil måske ikke være så tilbøjelig til at trække mig, fordi jeg ved, at jeg kan godt.

 

- Og jeg vil sige til enhver, der overvejer at søge ind på HK’s Talentuddannelse, at det er den optimale mulighed for at udvikle sig fagligt og menneskeligt, siger hun.

 

HK's Talentuddannelse

HK’s Talentuddannelse er for dig, som gerne vil gå forrest og gøre en forskel for dig selv og dine kolleger. Uddannelsen giver praktisk erfaring med at lede, organisere og kommunikere. 

Når uddannelsen er slut, kan du:

/ udvikle og afvikle lokale aktiviteter på arbejdspladsen.

/ skabe forandringer og engagere dine kolleger.

/ holde oplæg og taler, der flytter holdninger. 

Undervisningen sker i samarbejde med Huset DeltagerDanmark og varierer mellem oplæg, diskussioner og gruppearbejde. Som talent har du en mentor, der hjælper dig med at realisere en konkret opgave, der bidrager til forandring på din arbejdsplads. Uddannelsen falder over fire weekender i en periode på fire måneder. 

Se mere om Talentuddannelsen og, hvordan du søger 
Artiklen er opdateret 26. februar 2019

UDVIKL DINE KOMPETENCER

De fleste job udvikler og ændrer sig. Derfor er det også vigtigt, at du følger med og tager de næste skridt i arbejdslivet. Det hjælper vi dig med, og det er noget af det, vi har allermest fokus på. Vi er eksperter i de mange muligheder, ved hvad der skal til, hvor det foregår – og hvordan du kan finansiere det, hvis det koster penge.