En håndfuld mønter

De kreative medarbejdere i den grafiske branche har fået mest i lønningsposen. Illustration: Sine Jensen

2,0 % mere i lønposen. Det er, hvad I, der til daglig arbejder som AD’er, grafisk designer, grafiker eller digitalprintarbejder har fået landet fra 2017-2018. Til sammenligning har privatansatte HK’ere i snit fået 2,2 %, viser fagforeningens årlige lønstatistik, som 22.771 privatansatte HK-medlemmer har oplyst løn til.

  - Det er pænt, men ikke prangende. Selv om det er under gennemsnittet, så er det tilpas langt over de 0,8 %, som priserne er steget med, siger Carsten Frisch, som er faglig sekretær med ansvar for branchen i HK/Privat.

Han forklarer, at der lige nu er momentum for at få forhandlet mere i løn. 
  - Dansk økonomi er i en højkonjunktur. Flere end nogensinde før er i job, og der er pæn vækst i virksomhederne, som forventes at fortsætte de kommende år. Der er altså plads til lønstigninger, siger Carsten Frisch.

Træk din egen lønrapport fra HK’s lønstatistik