Efter klare afvisninger fra HK Kommunal og andre faglige organisationer har byrådet i Odense med borgmester Peter Rahbæk Juel (S) i spidsen indledt et hastigt tilbagetog fra tanken om at afskaffe den selvbetalte frokostpause.

Byrådets beslutning om at undersøge mulighederne for at fjerne den selvbetalte spisepause som led i en spareøvelse er faldet til jorden med et brag. Muligheden eksisterer nemlig slet ikke, og derfor er forslaget nu taget af bordet, skriver Avisen.dk.

Fagforeninger står fast

Da byrådet i sidste uge luftede muligheden for at pille ved frokostpausen opfordrede formanden for HK Kommunal Midt, Karina Skovgaard Jørgensen, borgmesteren til at trække en streg i sandet og afvise alle spekulationer om at bringe frokostpausen i spil.

Den appel har tilsyneladende båret frugt. I hvert fald har Peter Rahbæk Juel set skriften på væggen efter bare et enkelt møde med en række lokale fagforeningsfolk i KOS - Kommunale Organisationers Samarbejde i Odense.

- De fremmødte fra KOS gjorde det klart i umisforståelige, tydelige vendinger, at de ikke ønskede at forhandle lokalt om frokostpausen, så på den måde er undersøgelsen nu slut, siger Peter Rahbæk Juel til Avisen.dk.

Heller ikke i KL var der opbakning til ideen om at gå videre med ideen om at bringe den betalte pause i spil.

Artiklen er opdateret 05. marts 2019