133 medlemmer deltog i generalforsamlingerne, som foregik i KulturCenter Limfjord i Skive.

 

Både Lene Buhl og Hans Christian Fløe havde i de mundtlige beretninger fokus på den digitalisering, der foregår på arbejdspladserne, og behovet for kompetenceudvikling.

 

Se video fra generalforsamlingerne:

 

- Ulven kommer, er der blevet råbt i nu snart mange år, når vi har talt digitalisering. Mange har tænkt: Hold nu op, der sker jo ikke noget. Jo, det gør der faktisk – ulven er kommet snigende i snart mange år – i form af små ændringer, der måske gør din dagligdag smartere og lettere – umiddelbart lækkert – så får jeg en nemmere dagligdag, tænker vi helt sikkert, når arbejdet bliver lidt lettere. Men hvert eneste lille smarte digitale tiltag ændrer lige netop din hverdag, og du bliver nødt til at forholde dig til den nye situation og følge med udviklingen, lød det fra Hans Christian Fløe.

 

- Prøv at tænke tilbage på jeres eget job gennem de sidste bare 10-15 år. Laver I præcis det samme? Er der kommet nye opgaver til? Mere IT? Mon ikke stort set alle vil genkende, at HK’ernes job har forandret sig – og vil forandre sig i takt med digitaliseringen, påpegede Lene Buhl og fortsatte:

 

- Det er vigtigt, at vi som HK’ere følger med den udvikling – at vi lærer nyt og uddanner os gennem hele arbejdslivet. Det har vi heldigvis rigtig gode muligheder for med Kompetencefonden, som er kommet for at blive. Søg op til 25.000 kroner til uddannelse indenfor overenskomstperioden. Det er altså et rigtig godt tilbud, som jeg vil opfordre jer og jeres kolleger til at tage imod, sagde hun.

 

Lene Buhl og Hans Christian Fløe

Lene Buhl og Hans Christian Fløe er genvalgt som formand for henholdsvis HK Kommunal og HK Stat MidtVest for to år.

 

Sammenhold gav medlemmer

De to formænd kunne se tilbage på et 2018, hvor der blev forhandlet nye overenskomster på det statslige, kommunale og regionale område. Det stærke sammenhold frem mod et resultat gav medlemmer.

 

- OK18 synliggjorde medlemskabet af en fagforening på en helt ny måde – det blev en booster. Der var nogle, som troede, at de mange nye medlemmer ville forsvinde, så snart dramaet var ovre. Men nej. I dag et år efter er der over 80 procent af de nytilkomne, der stadig er medlemmer, fortalte Hans Christian Fløe.

 

- Under OK18 oplevede vi, hvordan der pludselig var mere på spil end de aftaler om løn, arbejdstid og spisepauser, som vi skulle lave aftaler om. Hvordan kan vi fremover udnytte, at vi under OK18 stod sammen på tværs og blev et styrket fællesskab i kampen om det gode arbejdsliv? I virkeligheden er det måske her, den rigtige prøve ligger. Det nye stærke fællesskab på tværs har potentiale til at kunne forandre dansk arbejdsmarkeds- og velfærdspolitik i mange år frem. Men kun, hvis erfaringerne generaliseres, udvikles, understøttes og vedligeholdes, sagde Lene Buhl.

 

Valgt til bestyrelserne

På generalforsamlingerne var der også valg til bestyrelserne.

 

I HK Kommunal MidtVest var der genvalg til Hanne Engsted, Ole Echers, Lena Smed og Karina Sørensen. Anette Poulsen og Ida Balle genopstillede ikke. Ind blev i stedet valgt Kirsten Larsen og Michael Gotfredsen. Som suppleanter blev valgt Mona Anker, Henrik Hansen, Tina Post og Lotte Sørensen.


I HK Stat MidtVest blev Egon Østergård og Pia Rømer Bej genvalgt. Birte H. Jensen, Mette Nielsen, Louise Bøgvad Andersen og Trine L. Jørgensen genopstillede ikke. Ind blev i stedet valgt Heidi Søgaard Madsen, Ina Mosegaard, Conni Melhedegaard og Dorte Dragsdal. Irma Ernebjerg Andersen (genvalg) og Lisbeth Buchhave blev valgt som suppleanter.

 

 

Kender du din plads i abeburet

Efter generalforsamlingerne fik medlemmerne stof til eftertanke, da journalist, rådgiver og foredragsholder Jeppe Søe satte spot på de mange kulturer på en arbejdsplads under overskriften ”Kender du din plads i abeburet?”.

 

Jeppe Søe fortalte om menneskets naturlige position til andre artsfæller og beskrev humoristisk det abebur, som alle medarbejdere vil kunne genkende – og den fælleskultur, som vi febrilsk har forsøgt at skabe, uden det store held. Vi bliver aldrig een flok – men hvordan kan flokkene så leve side om side, var spørgsmålet.

Artiklen er opdateret 12. marts 2019

DU HAR INDFLYDELSE SOM MEDLEM

Din mening tæller, for vi er din og alle de andre medlemmers fagforening. Derfor kan du stemme til generalforsamlinger – ligesom du til hverdag kan få indflydelse via vores repræsentanter på både skoler og arbejdspladser. HK er nemlig et fællesskab, hvor alle har en stemme.