Man kan godt kalde det for held i uheld, at Fætter BR gik konkurs. I hvert fald for købmandsbutikken i Hundslund og Casper Rasmussen. I ni år havde Casper haft job i Fætter BR i Horsens og her havde flere fra Hundslund været forbi og været særdeles tilfreds med Caspers service. Da BR lukkede stod Casper uden arbejde og samtidig var købmandsbutikken blevet en købmand fattigere.

- Vi var ikke i tvivl om, at Casper var et rigtig godt bud på en ny købmand i vores butik. Vi havde jo oplevet hans fantastiske service, hjælpsomhed og gode humør, når vi handlede legetøj hos ham. Desværre kendte vi bare ikke hans navn og butikken i Horsens var jo lukket, så vi havde ikke mulighed for at kontakte ham. Derfor ringede vi til HK Jobbørs for at få hjælp, fortæller Jan Andersen, formand for bestyrelsen i Hundslund købmandsgård.

Casper Rasmussen

Casper Rasmussen er ny købmand i Hundslund Købmandsgård.

Sagen landede på jobkonsulent Heidi Bondes bord. Med hendes lokale kendskab og lidt research, fandt hun frem til ham i løbet af få timer.

- Det var da et rigtig dejligt opkald at foretage. Casper havde lige mistet jobbet og så kunne jeg fortælle ham, at der var bud efter ham, siger Heidi Bonde.

Casper Rasmussen var ikke i tvivl, da han blev tilbudt jobbet.

- Jeg sagde ja tak. Det er en god udfordring og selv om jeg aldrig har været købmand, så booster det da ens selvtillid, at en hel bestyrelse lige frem vælger at headhunte mig, fortæller han.

Meget mere end købmand

Casper Rasmussen startede som købmand den 1. marts og i sidste uge var der officiel velkomst i butikken.

Hundslund Købmandsgård

Den 22. marts blev Casper officielt budt velkommen i butikken.

- Butikken her betyder alt for byen. Derfor er vi så glade for, at han er kommet, fortæller Jonna Knudsen, der er en af de frivillige, der arbejder i butikken.

Købmandsbutikken fungerer både som butik, men er også bibliotek, mødested, posthus og en hel masse mere for den lille by.

- Vi har altid kaffe på kanden, så man kan komme og slå sig ned og få en lille sludder. Kaffen finder man i vores bibliotek, hvor alle kan komme og aflevere en bog, de ikke selv længere har brug for. Så kan en anden få glæde af den, siger Lisa Juel Nielsen, der også arbejder som frivillig.

Hundslund Købmandsgård

Et hjørne af butikken er indrettet som bibliotek. Her kan kunderne låne en bog eller bare mødes over en kop kaffe.

Der er da også en lind strøm af kunder i butikken. Mange stopper op og får en snak, så det der med at handle hurtigt ind, er ikke noget de kender så meget til i Hundslund.

- Der er meget, jeg skal lære her i butikken, men jeg synes, jeg er faldet rigtig godt til. De frivillige støtter mig i de opgaver, jeg ikke er vant til fra legetøjsbutikken, men jeg er selv begyndt at tage mere og mere over, siger Casper Rasmussen.

Hundslund Købmandsgård

Der er travl i den lille Købmandsgård i Hundslund.

 Bestyrelsesformanden er da heller ikke spor bekymret over, at det nu er en legetøjsmand, der har ansvar for dagligvarer.

- Det bekymrer mig ikke. Han er energisk og går til opgaven med højt humør. Det smitter af på hele butikken og alle de frivillige, så jeg har en god mavefornemmelse, siger Jan Andersen.

Casper Rasmussen blev officielt budt velkommen i butikken fredag den 22. marts. Og det var en god anledning for byens borgere til at mødes endnu engang i den lokale købmandsbutik.