185 flere betalende fuldtidsmedlemmer fik HK Handel Hovedstaden i 2018. Mange af de nye er unge under 30 år.

Det blev fejret på generalforsamlingen den 21. marts til tonerne af Kim Larsens ”De smukke unge mennesker”. Mødesalen på Svend Aukens Plads var fuld – og dét hovedsageligt af medlemmer, som har været her på planeten lidt længere end 30 år. 

”Vi skal tale pænt til de smukke unge mennesker,” sagde formand Mette Høgh og henviste til en undersøgelse fra HK HANDEL, der viser, at 93 procent af medlemmerne – og særligt de unge - har oplevet, at kunder taler grimt til dem eller chikanerer dem.

Forståelse på tværs af generationer

Respekten for de unge skal også komme fra arbejdsgiverne og kollegerne, påpegede Mette Høgh, og opfordrede til forståelse på tværs af generationerne, selv om de unge kan virke ”forkælede og har et uendeligt behov for personlig feedback.”

”Skal vi blive flere, skal det hovedsageligt ske ved at organisere de unge under 30 år. Det er deres fortjeneste, at vi er flere medlemmer i år, end vi var sidste år... og det gode er, at de er fællesskabsorienterede,” sagde Mette Høgh.

Under debatten hilste flere medlemmer formandens opfordring velkommen. Men det blev også nævnt, at det kan være svært at få unge til at springe til, når vagtplanerne ikke hænger sammen.

Initiativer for de unge

Mette Høgh svarede, at hun godt kunne forstå, hvis de unge ikke følte sig specielt forpligtede til at hjælpe arbejdsgiverne, når de – som et andet medlem havde påpeget – ofte er ansat på 0-timers kontrakter. Det vil sige, at arbejdsgiverne ikke lover medarbejderen nogen indkomst overhovedet. 

HK Handel Hovedstaden tog i 2018 disse initiativer for unge:

• SMS’er til eleverne, når der er ændringer i deres overenskomst
• Udarbejdelse af et forslag til den kommende forbundskongres om, at det i fremtiden kun er studerende, der er medlem af HK Ungdom. I dag er man medlem af HK Ungdom, til man fylder 31 år.

Opfordring til flere sprog på HK.dk

Under debatten opfordrede flere medlemmer fra talerstolen til, at hk.dk udkommer på flere sprog, så udenlandske kolleger kan læse med.

Andre emner på generalforsamlingen:

• Nye kurser for ledere er blevet en succes med mange tilmeldte og øget interesse for at forblive organiseret i HK Handel Hovedstaden.
• Der skal forhandles overenskomst i 2020. Medlemmerne blev opfordret til at komme med deres overenskomstkrav – gerne allerede i dag.
• I forbindelse med Top-Toys konkurs var HK Handel Hovedstaden i kontakt med alle berørte medlemmer. Mange har fået job igen, og alle elever har kunnet fortsætte uddannelsen.

Følgende blev valgt på generalforsamlingen:

Formand:
Mette Høgh

Bestyrelsesmedlemmer til HK Handel Hovedstaden:
Claus Solvig
Lasse Lippert Laursen
Ulla Jensen
Ole Byvard
Hanne B. Jønch Pedersen

Bestyrelsessuppleanter til HK Handel Hovedstaden:
Annemarie Jakobsen
Line Filtenborg Hansen
Jørgen Ernst Larsen

Bestyrelsesmedlemmer til HK Hovedstaden:
Brian Petersen

Bestyrelsessuppleanter til HK Hovedstaden:
Claus Solvig
Ulla Jensen

Repræsentantskabsmedlemmer til HK Hovedstaden:
Hanne Meldgaard Kjøng
Ann Steckmetz
Hanne Schou Rønning
Jørgen Ernst Larsen
Grethe Ziegler Bigum
Teis Bo Rasmussen
Line Filtenborg Hansen
Christian J. E. Erlandsen
Mikkel Bechsøfft Christensen
Erik Johnny Olsen
Birgitte Rigmor Wuttke
Stefan Zimling Vedersø
Marta Horowska

Repræsentantskabssuppleanter til HK Hovedstaden:
Viktor Nedergaard Nielsen
Pernille Wiinholdt Stokholm
Rolf Gregersen