Billedcollage fra DM i Skills 2019

Godt 300 elever og 43 fag var repræsenteret fra erhvervsuddannelserne. Inden for faget blomsterdekoratør deltog Mia fra Blomsteriet i Fuglebjerg, og hendes hårde arbejde og flotte kreationer sikrede hende sejren.

Fra området detailhandel løb Rasmus Brøndum Mølsmark med førstepladsen. Han har sin daglige gang i Føtex i Kalundborg.

Videre til næste opgave

Vi mødte Mia, da hun havde løst den første opgave i konkurrencen:

- Nu står den første buket der, og så er det videre til næste opgave, sagde en målrettet Mia, som i øvrigt ikke tog synderligt notits af de mange nysgerrige deltagere:

- Man skal lige vænne sig til, at folk kigger, men man når til et punkt, hvor man lukker alt ude og koncentrerer sig om det, man laver.

Det blev til i alt 5 fantastiske buketter, kranse og opsætninger, og blandt de 6 deltagere vurderede dommerne, at Mia var den dygtigste.

Vigtigt med fokus på erhvervsuddannelserne

Helle Friis, formand for HK Handel Sjælland, har fulgt de unge menneskers arbejde på DM i Skills:

- Jeg er vildt imponeret. Det er nogle virkelig dygtige unge, der er med, og de repræsenterer hvert deres fag på flotteste vis.

For Helle Friis er DM i Skills en af årets helt store begivenheder, fordi det bl.a. sætter fokus på erhvervsuddannelserne. Desuden giver det helt unge mennesker lejlighed til at komme tæt på de uddannelsesmuligheder, de skal vælge mellem i nær fremtid.

- Vi har brug for, at flere unge tager en erhvervsuddannelse. Jeg har set skoleelever fra 6. klasse være afsted sammen med kammeraterne for at snuse til fagene, og jeg har set forældre med deres teenagere gå rundt mellem standene og snakke om mulighederne, siger Helle Friis.

Helle glæder sig over, at der også er elever fra HK-fag med i konkurrencen:

- For mange rimer erhvervsuddannelse på murer eller tømrer. Men det kræver så sandelig også skills at binde fantastiske buketter eller at konstruere en scenedekoration som den, vi så her på DM i Skills. Den ved jeg, at Mia har været med til at udvikle.

Helle Friis fortæller også, at en veldrevet butik kræver dygtige detailuddannede, som bl.a. tager sig af indretning, varebestilling, budget, kundeservice osv.

- Jeg er glad for, at vi har disse 2 fag repræsenteret ved DM i Skills – og så er jeg selvfølgelig stolt af, at begge vinderne er fra vores lokalområde, lyder det til slut fra Helle Friis.

Søger du en elevplads? Find den her

Overvejer du uddannelse? Få overblik over dine uddannelsesmuligheder her på HK.DK