- Jeg begyndte hos bageren, da jeg var 15. Som 18-årig blev jeg elev. Efter endt uddannelse arbejdede jeg på en syfabrik nogle år. Men i 1995 kom jeg tilbage som salgsassistent, og 24 år efter er jeg her stadig.

 

Ordene kommer fra Lone Nielsen, 45 år, der arbejder hos Løvbjerg i Nykøbing Mors. Hun er én af de medarbejdere, der har været i butikken i rigtigt mange år. I alt er der 54 ansatte heraf 40 på fuld tid i butikken i Vestergade i det centrale Nykøbing. To har været på arbejdspladsen i 34 år og fem måneder, én i 28 år, en anden i 26 år, to kan fejre 25 års jubilæum, to har været i butikken i 23 år, én i 17 og én i 12 år.

 

Ancienniteten er med andre ord høj, og det er ikke kun gældende for Løvbjerg i Nykøbing Mors. Da HK MidtVest for nylig lavede en undersøgelse blandt medarbejderne i de seks Løvbjerg butikker, der findes i det midt- og vestjyske – foruden Nykøbing Mors er det Ikast, Struer, Tarm, Viborg Koldingvej og Viborg Overlund – viste det sig, at mange havde været ansat i rigtigt mange år. Og de kunne samstemmende fortælle om stor frihed, mulighed for at føre idéer ud i livet, gode kolleger og socialt fællesskab som de altovervejende årsager.

Lone Nielsen og Anne Grete Kortbæk

Lone Nielsen (til venstre) og Anne Grete Kortbæk er glade for at arbejde hos Løvbjerg i Nykøbing Mors. Anne Grete var egentlig gået på efterløn men er startet igen.

 

Frihed under ansvar

- Det er en god arbejdsplads med nogle gode kolleger. Der er altid en god stemning, og jeg er aldrig ked af at gå på arbejde, fortæller Lone Nielsen og fortsætter:

 

- Der er frihed under ansvar. Har du ansvaret for eksempelvis en afdeling, er der ingen der blander sig, heller ikke chefen. Du passer bare din arbejdsgang. Vi har faste vagtplaner med weekendvagter hver fjerde uge, som vi kan komme med ønsker til, og der er aldrig problemer med at få fri en dag, hvis du har behov for det. Det er meget fleksibelt. Jeg tror, det hænger sammen med, at vi er en mindre kæde med kun 15 butikker. Man kender mere hinanden, beretter hun.

 

Efterlønner på arbejde igen

Anne Grete Kortbæk, 66 år, var gået på efterløn, men da hun fyldte 65 år for knapt to år siden, begyndte hun at arbejde igen.

 

Hun er i Løvbjerg i Nykøbing Mors hver torsdag og afløser efter behov i forbindelse med eksempelvis ferie.

 

- Jeg kom til butikken i 1981 som salgsassistent, og da jeg kom til at gå hjemme, havde jeg egentlig ikke problemer med at få tiden til at gå. Men jeg savnede både kollegerne og snakken med kunderne, og jeg er meget glad for at være kommet i gang igen. Skulle jeg have været ude et andet sted på arbejdsmarkedet, var jeg nok ikke kommet det, fortæller hun.

 

Særlig Løvbjerg-ånd

Også købmand Bjarne Smedegaard, der er chef for Løvbjerg i Nykøbing Mors, har været i kæden i mange år. Han startede i lære som salgsassistent i Nykøbing i 1982, kom siden til Aars som butikschef, skiftede så over til Favør men kom tilbage til Løvbjerg i 1996, hvor han blev chef for butikken i Nykøbing Mors.

 

- Det er systemet, jeg godt kan lide. Vi passer alle på Løvbjerg-ånden, som handler om, at vi altid hjælper hinanden og samarbejder på kryds og tværs, vi er troværdige, ærlige og siger, hvad vi mener, og alle bidrager til en god arbejdsplads og et stærkt fællesskab, siger han og fortsætter:

 

- Og der er ikke tale om en stramt styret kæde, hvor de fortæller os fra hovedkontoret, hvad vi skal. Hvis vi har lyst til at handle med en lokal leverandør eller sparke bolde ud til kunderne ude på Kirketorvet, så gør vi det. Der er ikke langt, fra vi får en idé, til vi kan føre den ud i livet. Det er købmandskabet, der kommer frem, og det kan jeg rigtigt godt lide. Det gør det spændende at være købmand i Løvbjerg-kæden og betyder også noget i forhold til at skabe arbejdsglæde hos medarbejderne, forklarer han.

Bjarne Smedegaard

 - Der er ikke langt, fra vi får en idé, til vi kan føre den ud i livet. Det er købmandskabet, der kommer frem, og det kan jeg rigtigt godt lide, fortæller købmand Bjarne Smedegaard.

 

Skaber arbejdsglæde

Tillidsrepræsentant Ulla Christensen, 60 år, som har været i Løvbjerg i Nykøbing Mors siden 1984, mener, at den store frihed, mulighederne for at føre idéer ud i livet og det sociale fællesskab har stor betydning for arbejdsglæden.

 

- Det betyder bare så meget. Du kommer nemmere gennem arbejdsdagen. Det er ikke så stressende. Der er luft til lige at lade skuldrene synke ned, og det spiller selvfølgelig ind. Som TR har jeg et let hverv, siger hun med et smil.

Ulla Christensen

Tillidsrepræsentant Ulla Christensen mener, at den store frihed, mulighederne for at føre idéer ud i livet og det sociale fællesskab har stor betydning for arbejdsglæden.

 

Artiklen er opdateret 09. april 2019

DU FÅR FAGLIGT FÆLLESSKAB

Vær med i det faglige fællesskab på din arbejdsplads. Det er dig og dine kolleger, der vælger tillidsrepræsentanten, der er HK’s lokale repræsentant. Og som kan hjælpe dig i dagligdagen. Et fagligt fællesskab er ikke blot faglig støtte – det er også socialt fællesskab, hvor du har indflydelse på aktiviteter og handlinger.