Karina er uddannelsesagent

Karina Bruhn Olsen er selv i gang med et modul på akademiniveau. Foto: Lisbeth Holten

Til daglig er hun en del af det globale SAP master data team, som opretter og vedligeholder LEO Pharmas varenumre. Men når Karina Bruhn Olsen tager ”agentbrillerne” på, går hun efter at få efteruddannelse på dagsordenen. Både blandt kollegerne og hos ledelsen. I øjeblikket tager hun selv akademifaget ”organisation og arbejdspsykologi”

Hvad får du og din arbejdsplads ud af, at du tager et akademifag inden for ledelse?
Helt klart at jeg får en større forståelse for hele organisationen og for de gruppedynamikker, der er på enhver arbejdsplads. Og det kan jeg bruge til hverdag i mit arbejde som talsperson for de administrative HK’ere. Jeg tror, de fleste, der arbejder på en stor arbejdsplads, kan genkende, at det nogle gange kan se ud, som om man har modsatrettede interesser, selv om man er ansat på samme virksomhed. At nogen ikke vil samme vej, fordi de har andre agendaer og prioriteter. Vi lærer fx at identificere sådan nogle problemstillinger og være opmærksom på, at de eksisterer.

Hvordan går det som uddannelsesagent?
Jeg er repræsentant i LEO Pharmas samarbejdsudvalg. Her har alle faggrupper og ledelsen aftalt, at uddannelse er et fast punkt på agendaen i hele 2019. Jeg regner også med, at vi skal lave en fælles uddannelsescafe for alle medarbejderne inden så længe. LEO Pharma har en ambition om at være globalt førende inden for sit felt, som er medicinsk dermatologi - et af vores kerneprodukter er midler mod psoriasis. Og ledelsen ved selvfølgelig godt, at skal man være de dygtigste, skal man også vedligeholde og udvikle medarbejdernes kompetencer. Men det er stadig ens eget ansvar som medarbejder at tage initiativet, når det ikke gælder de faglige certificeringer, som er helt nødvendige i vores branche.

Hvordan fandt du på at tage mere uddannelse, og hvor krævende er det?
Jeg har taget tilløb til det i flere år. Men sidste år gik jeg så i gang med faget ”indledende studieforberedelse” for at have et bedre grundlag for at starte på selve akademiuddannelsen i ledelse. Og det kan jeg kun anbefale til alle, der ikke har studeret i mange år. Det har gjort tingene meget nemmere. Når det så er sagt, er jeg overrasket over, hvor lektietungt selve akademimodulet ”organisation og arbejdspsykologi” egentlig er. Men det skyldes måske, at halvdelen af undervisningen er tilrettelagt som e-learning i stedet for undervisning, man skal møde op til. Men det er godt at holde de små grå i gang! Det er krævende, men det er det hele værd. For du får virkelig viden, du ikke havde før.

 

Vil du i gang med at uddanne dig?

Et kursus i Excel? Moduler på akademiniveau? En hel diplomuddannelse?
Det kan være overvældende at skulle finde ud af, hvilken uddannelse du skal tage. Fx skal det være en, du kan bruge i dit nuværende job, eller en, som giver dig nogle helt nye muligheder?

Har du brug for hjælp til at komme videre, så kan du ringe til HK’s Karrieretelefon på 33 30 44 60. Karrieretelefonen har åbent alle hverdage mellem 13.00 og 16.00. Her sidder vejledere klar til at hjælpe dig med at blive skarp på, hvordan du kan dygtiggøre dig.

Du kan også hente inspiration på vores sider om uddannelse her på HK.dk.

Læs mere om uddannelse