Marianne Vind 
HK/Privat skal vælge ny næstformand, når der er kongres i september 2019. Marianne Vind, der har været HK/Privats næstformand siden 2011, stiller nemlig op til valget til EU-parlamentet for Socialdemokratiet. I Danmark er der valg til EU-parlamentet den 26. maj. Marianne Vind er nummer 4 på Socialdemokratiets liste.

- Jeg har været aktiv i fagbevægelsen, siden jeg var helt ung. Og jeg synes, det har været fantastisk at være med til at skabe et bedre arbejdsliv lokalt ude på arbejdspladserne. Men nu synes jeg, tiden er inde til at prøve en ny form for politik, siger 48-årige Marianne Vind.

Marinne Vind blev uddannet hospitalslaborant i 1999 og var fra 2000-2011 laborant og tillidsrepræsentant hos Novozymes A/S i Kalundborg. I 2006 blev hun valgt som formand for Dansk Laborant-Forening, der er en landsforening for laboranter i HK. En post hun bestred, frem til hun blev valgt til næstformand i HK/Privat.

Som næstformand har hun blandt andet haft arbejdsmiljø og uddannelse som sine ansvarsområder.

- Det har været nogle meget spændende år, hvor jeg synes, at vi har formået at få både arbejdsmiljø, især det psykiske, og efteruddannelse højere op på dagsordenen. Både i overenskomsterne og i vores øvrige faglige arbejde. Men jeg har også opdaget, hvor meget af vores arbejdsliv, der reguleres via EU-direktiver. Det er i Bruxelles, rigtig meget bliver bestemt. Og det er faktisk derfor, jeg har fået lyst til at gå ind i EU-politik, konstaterer Marianne Vind.

Marianne Vind stopper sit arbejde i HK ligegyldigt, om hun bliver valgt ind eller ej den 26. maj.
- Jeg har slet ikke overvejet, hvad jeg skal, hvis jeg ikke bliver stemt ind. Jeg har kun en plan A, griner Marianne Vind.

Foreløbig har en enkelt kandidat meldt sig til den ledige post som næstformand i HK/Privat. Det er 48-årige Anja Camilla Jensen, der arbejder som specialkonsulent i Kost og Ernæringsforbundets forhandlingsafdeling. Hun har tidligere været faglig konsulent i 7,5 år i HK Handel Hovedstaden, og hun er medlem af bestyrelsen for Branchesektion Organisationer i HK/Privat. Hende præsenterer vi i den udgave af HK/Privatbladet, nr. 6, der udkommer i starten af september - naturligvis sammen med de kandidater, der måtte have meldt sig på banen senest den 12. august, hvor vi går i gang med at layoute bladet.

Der er valg til både næstformandsposten og formandsposten i HK/Privat på kongressen i september. HK/Privats formand, Simon Tøgern, genopstiller. Alle HK/Privats medlemmer kan melde deres kandidatur helt op til kongressen.