Jonas Kjær Hansen og Simone Fleur Hansen på Novo Nordisk i Bagsværd, hvor deres talentuddannelse allerede har gjort en forskel.

FOTO: MARK KNUDSEN

Det var IKKE på grund af en særlig veneration for fagforeningsverdenen, at 22-årige Simone Fleur Hansen og 21-årige Jonas Kjær Hansen i 2018 meldte sig til HK Hovedstadens spritnye talentuddannelse for unge HK’ere.

Faktisk vidste de begge meget lidt om, hvad en fagforening er og kan, fortæller de.

- Jeg valgte det ikke på grund af HK. Det kunne lige så godt have været på CPH Business, siger Jonas Kjær Hansen ligeud.

Han valgte derimod uddannelsen, fordi han syntes, indholdet lød spændende. Især fordi der var meget fokus på projektledelse.

- Det var klart det, der sagde mig mest, siger han.

Simone Fleur Hansen lagde også meget vægt på projektledelsesaspektet. 

- Og så det her med, at man ville få udviklet sine personlige kompetencer, siger hun.

- Det har givet VILDT meget.

Nye værktøjer straks i brug

Hvad er det så, de har lært, de to veltalende og velovervejede kontorelever, der tager imod på Novo Nordisk en eftermiddag i april, byder på kaffe og ubesværet sætter ord på udbyttet af deres talentuddannelse gennem 45 minutters samtale?

Kort fortalt har de i den første del af uddannelsen lært om fagbevægelsen og udfordringerne på arbejdsmarkedet og fået en række værktøjer til projektledelse. Dernæst har de brugt deres nye viden og kompetencer i en praktisk opgave, som skulle udføres på deres egen virksomhed. Her valgte de at sætte fokus på elevernes trivsel på Novo Nordisk. Mere specifikt ville de gerne modvirke, at elever kan finde på at droppe deres elevplads på grund af dårlig trivsel eller mangel på opgaver – helt uden at tale med kollegerne om det.

Simone Fleur Hansen og Jonas Kjær Hansenhar fortæller, at de begge har fået et rigtig godt og meget konkret udbytte af HK Hovedstadens talentuddannelse.

- Vi brugte de værktøjer og den tilgang, vi havde lært på den første del af talentuddannelsen. Så vi startede med at gå til ”meningsdannerne”, dem som andre lytter til, fortæller Jonas Kjær Hansen, og Simone Fleur Hansen fortsætter:

- I stedet for at Jonas og jeg skulle få 25 andre elever med, kunne vi hver især forklare vores idé til to personer, som kunne fortælle den videre. Det gik også godt – indtil de elevansvarlige på Novo Nordisk ikke syntes, det var så god en idé. Vi ville gerne oprette et forum, hvor alle elever kunne mødes og dele deres problemer, men de var bange for, at det ville ende som en brokkeklub. Det var jo ikke vores tanke med det – men vi kunne godt følge deres bekymring.

- De syntes, budskabet var det rigtige. Men det var udførelsen ikke, opsummerer Jonas Kjær Hansen.

Allerede et samtaleemne

De to kontorelever måtte ændre kurs et par gange mere, inden deres projekt fandt sin endelige form. Men resultatet er til gengæld blevet meget konkret: De elevansvarlige på Novo Nordisk vil fremover holde oplæg om problematikken på de halvårlige elevmøder og understrege, at eleverne altid kan komme til dem, hvis de er ved at løbe sur i det eller bare gerne vil have lidt sparring.

- Fremover vil eleverne vide, hvem de skal gå til, hvis de har problemer, siger Simone Fleur Hansen.

- Jeg synes også, trivsel allerede er blevet et samtaleemne, siger Jonas Kjær Hansen.

- Vi havde elevkursus i tirsdags, og der blev der talt meget mere om det end for måske tre måneder siden. Nu synes jeg oftere, man lige spørger, hvordan folk har det – i stedet for kun at snakke om, hvor mange øl man har drukket i weekenden.

Blod på tanden

Begge fortæller, at talentuddannelsen har givet dem appetit på meget mere.

- Det er virkelig fedt at få en idé og føre den ud i livet og se det færdige resultat, siger Simone Fleur Hansen.

- Sindssygt fedt. Det var vores første projekt begge to. Det gav blod på tanden til noget mere, siger Jonas Kjær Hansen.

De er to elever blandt mange på en kæmpe stor virksomhed, men alligevel er det lykkedes Simone Kjær Hansen og Jonas Kjær Hansen at gøre en forskel for deres elevkolleger.   

Simone Fleur Hansen fortæller, at hun også lærte rigtig meget af det oplæg om præsentationsteknik, som var en del af uddannelsen.

- Tidligere kunne jeg ikke lide at præsentere og fremlægge for folk i store fora. Nu har jeg fået nogle værktøjer, så det ikke længere er et større problem. Selvfølgelig kan det stadig være angstprovokerende, men jeg synes også, det er fedt, at jeg nu kan trække på de værktøjer. Overordnet set tror jeg, at vi bare begge er blevet mere projektorienterede, vi vil gerne deltage og gerne være en del af tingene.

Klogere på HK

En sidegevinst ved uddannelsen er, at de begge har fået et klarere billede af, hvad deres fagforening er for en størrelse, og hvad de kan få ud af at være medlem af den.

- Jeg vidste ikke, hvad en fagforening kunne tilbyde. Nu har jeg fået en meget bedre forståelse for, hvorfor det er en dårlig idé ikke at være medlem af en fagforening. Jeg er slet ikke i tvivl om, at jeg også skal være medlem af HK efter min elevtid. Men det havde jeg måske været, hvis jeg ikke havde taget den uddannelse her, siger Jonas Kjær Hansen.

- Jeg vidste heller ikke, hvad jeg kunne bruge min fagforening til, før jeg deltog i Fremtidens Talenter, siger Simone Fleur Hansen.

- Der er meget mere at hente, end jeg lige havde regnet med. Når jeg fortæller mine veninder, at jeg skal på kursus i personlig branding inde i HK, er de sådan; ”HVAD skal du?”. Ja, det er gratis, og vi får mad. ”WHAT! Kan du det?”. Nu fortryder jeg, at jeg ikke har vidst noget før, at jeg kunne bruge min fagforening på den måde.

Misundelige kolleger

Blandt de andre kontorelever på Novo Nordisk er der også blevet lagt mærke til, at Simone Fleur Hansen og Jonas Kjær Hansen har været på talentuddannelse.

- Der er 25 elever ud over os, og mange har gået rundt og talt om, hvad det lige er, Simone og Jonas laver? fortæller Jonas Kjær Hansen.

- De er blevet lidt halvmisundelige. De kunne også godt tænke sig at lære de ting, vi har lært. Jeg har også anbefalet det til ret mange af de andre elever, hvis de får muligheden, siger Simone Fleur Hansen.

- Hvis jeg skal være ærlig, synes jeg også, det er fedt at have på sit cv, siger Jonas Kjær Hansen.

- Det tænkte jeg faktisk også på, da jeg meldte mig. Ikke sådan at jeg bare skulle have det overstået, men jeg skulle i hvert fald have det bevis dér. Jeg tænker, at det helt sikkert godt kan præge mit arbejde fremover, at jeg har sådan en uddannelse. Så jeg havde besluttet, at jeg skulle gennemføre det uanset hvad. Men det endte så med at være rigtig fedt.

Mere talentuddannelse på vej

 
Uddannelsen ”Fremtidens Talenter” vil blive udbudt igen i løbet af 2019. Følg HK it, medie & industri Hovedstaden på Instagram eller Facebook – eller hold øje med vores nyhedsbreve – for mere info.