Stadig flere kommuner og regioner forbyder deres HK’ere og alle andre ansatte at ryge i arbejdstiden. Men Thisted Kommune er ikke en del af den tendens. Tværtimod har kommunalbestyrelsen netop afvist at indføre et rygeforbud i arbejdstiden for 5.000 ansatte. Det skriver Nordjyske.

Et snævert flertal på 14 af kommunalbestyrelsens 27 medlemmer sagde nej til de fremlagte retningslinjer for ’røgfri arbejdstid’, så der fortsat kan ryges igennem i Thisted.

Vidtgående forbud

Det nu afviste forslag lagde op til et – også uden for kommunens matrikler - totalt rygeforbud i arbejdstiden for alle ansatte. Forslaget var således et af de mest vidtgående i forhold til rygerestriktioner på kommunale og regionale arbejdspladser.

’Røgfri arbejdstid' er ellers et resultat af en proces, der har inddraget kommunens MED-udvalg, og som er redigeret og tilpasset de høringssvar, der er kommet fra medarbejderne.

I alt 28 kommuner har rygeforbud, og yderligere 12 kommuner er på vej med et forbud.

Artiklen er opdateret 06. maj 2019