Fra venstre Jørgen Madsen (tillidsrepræsentant), Hardy Jørgensen og Gitte Bendixen

 

I dag er det nøjagtigt en uge siden, at de 137 medarbejdere på Coops lager i Vejen fik at vide, at deres arbejdsplads lukker.

De var alle kaldt til møde med ledelsen kl. 13, og der var en lidt underlig stemning, husker driftsassistent Gitte Bendixen.

- Mødet startede tilsyneladende i en positiv ånd, hvor de roste os for, at vi alle havde knoklet henover påsken. Men så faldt tonelejet pludselig, og jeg var slet ikke i tvivl om, at der ville komme et ”men…”, fortæller hun.

Og der var et meget stort ”men” på vej. På mødet blev det nemlig klart, at Coops lager i Vejen kun vil eksistere indtil den 30. september i år. Lagerets aktiviteter vil blive rykket til andre Coop-lagre i Odense og Aalborg.

- Jeg kiggede rundt på mine kolleger, og de så ud som om, de havde fået et slag i ansigtet. Der var chok og sorg i øjnene. Siden har folk talt mere åbent sammen, end jeg har oplevet før i den tid, jeg har arbejdet her. Der er ingen tvivl om, at det her er dybt rystende for mange. Men der er også en følelse af, at vi passer på hinanden, fortæller Gitte Bendixen, der selv har været ansat på lageret i knap et år.

HK: Hjælpen er lige ved hånden

Som én af ganske få vidste HK’s tillidsrepræsentant Jørgen Madsen, hvad der var på vej, da ledelsen kaldte til samling i torsdags. Han har nemlig været med til at udarbejde den rammeaftale, som medarbejderne nu har fået tilbudt.

Siden i torsdags har han arbejdet på højtryk for at hjælpe især arbejdspladsens 14 HK-medlemmer godt videre.

- Det er endnu uvist, hvor mange HK’ere, der vil blive tilbudt at flytte med til ét af de andre lagre. Men vi ved, at det ikke bliver mange. Langt de fleste skal videre til et helt nyt sted i deres arbejdsliv, fortæller han.

Hvor det bliver, er endnu helt åbent for alle. Men HK Sydjylland har været massivt til stede med hjælp på virksomheden gennem den forgangne uge. Jobvejledere har talt individuelt med alle HK-medlemmer, en faglig konsulent har svaret på alle de mange spørgsmål, og der har været oplæg om både efteruddannelse, Karrieretelefonen og HK Jobbørs.

- Der er mange, der har været ansat her på stedet rigtigt længe. For dem er begreber som CV-skrivning og jobsøgning meget langt væk. Så det har været vigtigt for os hurtigt at vise, at hjælpen er lige ved hånden, og at HK står klar til at hjælpe dem igennem hele processen, siger Jørgen Madsen.

Én af dem, der har været ansat ved Coops lager i Vejen rigtigt længe er Hardy Jørgensen. 30 år nåede det at blive til, før bomben sprang i torsdags.

- Det er en mærkelig følelse og stadig ret uvirkeligt. Jeg er slet ikke for alvor nået til at tænke over, hvad der skal ske nu. Men jeg ved i hvert fald, at jeg ikke vil med til Odense, hvis jeg bliver tilbudt det. Så får jeg alt for langt til arbejde. Jeg må vel i gang med at kigge mig om efter et nyt job her i området, siger han.

DU FÅR GODE RÅD OG FAGLIG HJÆLP – NÅR DU ER LEDIG

Hvis du bliver ledig står vi klar med faglig hjælp og rådgivning. Og vi kan hurtigt hjælpe dig videre i dit arbejdsliv. Med HK KvikStart er du godt på vej allerede i opsigelsesperioden.