Natarbejde

Foto: Lisbeth Holten

Fra 1. til 17. maj indsamler HK/Privat medlemmernes ønsker og krav til de kommende overenskomstforhandlinger. Indsamlingen foregår ved, at medlemmerne svarer på 3 spørgsmål om, hvad der kan gøre deres arbejdsliv bedre.

Sådan har Sheila Rankilde, 46 år, serviceagent og en ud af 11 tillidsrepræsentanter for ca. 500 organiserede medarbejdere i 
SAS Ground Handling, svaret. 

1. I mit arbejdsliv er det vigtigste, at jeg har arbejdsglæde. At der er et godt sammenhold. At jeg har indflydelse på mine arbejdsopgaver, og at jeg får brugt mine kompetencer. Og at jeg laver noget, der giver mening for mig personligt. Jeg kan selv rigtig godt lide at rejse og få nye oplevelser. Så jeg kan helt sætte mig ind i de forventninger og nogle gange frustrationer, de rejsende har. Stemningen er ligesom løftet i en lufthavn, det er ikke som at være i Fields en fredag eftermiddag, vel? 

2. Jeg kunne godt tænke mig at
have ret til en seniorordning, som mine kolleger og jeg ikke udelukkende skal finansiere selv. Med de udsigter der er til en pensionsalder på over de 70, må der som minimum være mulighed for at gå ned i tid, hvis man skal kunne holde til så mange år på arbejdsmarkedet. Det må da være det mindste, efter at efterlønsordningen i praksis er afskaffet for de fleste, og man skal være slidt mere end helt ned for at kunne trække sig tidligere tilbage. Efter i øvrigt at have været igennem vurderinger, der trækker ud i årevis. Hvor syg skal man være?  

3. Det kan blive endnu bedre i fremtiden, hvis alle på arbejdsmarkedet, der har skiftende arbejdstider, bliver kompenseret ordentligt. Det drejer sig både om hviletid og om tillæg for at arbejde aften/nat, i weekender og på helligdage. Vi har fornuftige bestemmelser på min arbejdsplads, men det ved jeg, at der er mange, der også arbejder 24/7, der ikke har.  Og dem bliver der jo flere og flere af. Bare tænk på alle de it-systemer, der skal fungere 365 dage om året i alle døgnets timer. Eller på, at du ikke længere behøver at planlægge indkøb forud for helligdage. Du kan altid finde et supermarked i nærheden, der har åbent. Der er det på sin plads, at man får en ordentlig betaling for ikke at kunne være sammen med sine venner og familie, når de sidder og hygger sig over påskefrokosten. 

 

Se HK/Privats OK-kampagne