TR opfordrer til efteruddannelse

Foto: Kåre Viemose

Hvorfor bør folk i din branche sørge for at efteruddanne sig?
Fordi der er meget mere ”do it yourself” i lufthavne nu. De rejsende skal selv tjekke sig selv og deres bagage ind hos langt de fleste flyselskaber i vores lufthavn. Det skal mange passagerer stadig have hjælp til. Men der kommer jo et tidspunkt, hvor stort set alle kan det selv. Derfor er det godt at have flere kvalifikationer - og at have papir på det.

Hvordan går det så med det i Aalborg Lufthavn?
Èn er begyndt på akademiuddannelsen i ledelse ligesom mig, og et par stykker tager regnskabsforståelse, Excel og den slags, på handelsskolen. Det er måske ikke så mange ud af de 55, vi er i passagerafdelingen.

Men vi er i gang, og mine kolleger ved, at de kan tage fat i mig, når det handler om uddannelse. Vi har også et uddannelseskatalog, som HK/Privat har hjulpet med at lave, som jeg jævnligt vifter med. Jeg er medarbejdervalgt repræsentant i lufthavnens bestyrelse og kan sige, at vores ledelse er meget positivt indstillet over for medarbejdere, der gerne vil bygge oven på deres kompetencer. Især i vinterhalvåret, hvor trafikken er knap så tæt, og der derfor ikke er så meget tryk på.

Hvad kan du selv bruge akademiuddannelsen i ledelse til?
Jeg har ingen ambitioner om at blive leder. Men jeg bruger dele af det, jeg har lært, hver eneste dag. Fx konflikthåndtering. Det gælder kunder, der bliver vrede og frustrerede, når en flyafgang bliver forsinket eller aflyst. Og kolleger, der bliver stressede, når vi har meget travlt. Der oplever jeg, at det betyder meget at få talt om det efterfølgende. Og så har jeg klart fået større forståelse for og indsigt i, hvorfor ledelsen gør, som den gør!

 

Sådan kommer du på efteruddannelse

HK’erne i Aalborg Lufthavn har overenskomst med uddannelsesrettigheder. Vivi Øland Rindsig har brugt disse muligheder hidtil, men Omstillingsfonden har betalt for fagmodulet ”personalejura”, som hun er i gang med nu. De fleste af HK/Privats medlemmer kan nemlig få op til 10.000 kroner om året (til og med 2021) til at tage akademi- eller diplomfag via Omstillingsfonden. Du skal dog opfylde nogle kriterier, som du kan læse om her.