De tre mobil apps Børstevenner, Avatand og Tandsjov med Bisse skal gøre tandbørstningen sjovere og nemmere for børnene i Aarhus Kommune

Tandplejen Aarhus ønskede at udvikle et værktøj til børn og forældre, der skulle sætte fokus på mundhygiejne derhjemme. I samarbejde med Alexandra Instituttet og med midler fra Aarhus Kommunes Velfærdsteknologiske Udviklingspulje blev der udviklet tre apps.

Hanne Fuglsang Nielsen, der er kommunikationsmedarbejder ved Tandplejen Aarhus og tovholder på de tre apps, fortæller, at formålet med at udvikle apps har været at finde en løsning, der var lettilgængelig i hjemmet, når tandbørsterne skal i sving.

Mange positive tilbagemeldinger

– Applikationerne fungerer rigtig godt, og jeg får en del positive tilbagemeldinger fra forældre, børn, pædagoger og andre tandplejere. Jeg hører mange gode historier rundt omkring, siger Hanne Fuglsang til Samfundsdesign.dk.

De første to apps, Børstevenner og Avatand, er hentet ca. 10.000 gange. Appen Tandsjov med Bisse er ny og er netop nu ved at blive lanceret for børn i 5-7-årsalderen og de voksne omkring dem. De tre apps har givet meget positiv omtale, hvilket har medvirket til en positiv branding.

Artiklen er opdateret 14. maj 2019