Står det til de fleste af aftenens fremmødte partier, så skal staten blive ved med at flytte arbejdspladser ud i provinsen. Det var ganske tydeligt tirsdags aften i Herning. 11 lokale kandidater udgjorde valgpanelet, og politisk kommentator Hans Engell styrede debatten i salen.
Hvornår skal man kunne gå på pension? Hvor mange skal kunne gå tidligt på pension? Og på hvilke betingelser. Det blev et af aftenens helt store emner, og her var panelet langt fra enige.

Kom afsted og stem

Formand for HK MidtVest Marianne Køpke fortalte om baggrunden for valgmødet:

- Måske I tænker: Hvorfor er HK vært for et valgmøde?
Det er vi, fordi HK har en klar holdning til en række emner, som berører vores medlemmers arbejdsliv. Vi er samtidig partineutrale. Det vil sige, at vi ikke støtter bestemte partier eller politikere, men samarbejder med alle, der vil hjælpe med at gøre Danmark til et bedre sted at arbejde. 

Netop derfor kredsede aftenens debat om emner fra HK’s valgoplæg: Uddannelse hele livet, Et godt psykisk arbejdsmiljø skaber arbejdsglæde, Gode job til alle, Tilbagetrækning, Velfærd og Skat.

Det er vigtigt, vi stemmer, lød opfordringen fra HK-formanden:
- Kom afsted og sæt krydset, når der Grundlovsdag 5. juni er valg, så vi får en regering, som vil HK’erne det bedst. Og husk også, at der allerede på søndag 26. maj er valg til Europa-Parlamentet.