Som lovet er der nu kommet nye, detaljerede vejledninger fra parterne på det kommunale og det regionale område. De handler om overgangen frem mod de nye reglers fulde indfasning, blandt andet indefrysning af feriemidler i perioden fra 1. september 2019 til 31. august 2020. Der er og regler og eksempler vedrørende afholdelse af ferie i overgangsperioden.

Lønmodtagernes forhandlingsfællesskab har udarbejdet næsten identiske vejledninger med arbejdsgiverorganisationer, henholdsvis Kommunerne Landsforening og Danske Regioner. De anvendte eksempler er de samme.

Se vejledningen for kommunerne

Se vejledningen for regioner

Endnu en vejledning forventes udsendt i slutningen af 2019. Det bliver en gennemgang af alle de ferieregler, der gælder fra 1. september 2020.

De nye vejledninger og en række spørgsmål fra HK Kommunals medlemmer har givet anledning til at føje ekstra spørgsmål og svar til HK Kommunals FAQ om de nye ferieregler: 

Se spørgsmål og svar om de nye ferieregler

Den side kan være god at henvise kollegerne til, hvis du som tillidsrepræsentant bliver spurgt om feriereglerne.