Sundhedsplatformen sender stadig ikke data til størstedelen af de kliniske kvalitetsdatabaser, der bruges til at vurdere kvaliteten af behandlingerne på danske sygehuse, det skriver DigiTech.
Det betyder i praksis, at personalet konsekvent skal registrere det samme i to forskellige systemer, fortæller Annemarie Hellebek der er vicedirektør på Bornholms Hospital.

- For mange af databaserne foregår det i dag sådan, at når man har fundet ud af, om patienten hører til den pågældende database, så finder man de forskellige elementer, der skal over i databasen. Sådan foregik det også før Sundhedsplatformen. Det skriver man ned på et stykke papir, og så åbner man databasen på en anden computer og fører data over, siger hun til DigiTech.

Nyt it-projekt skal automatisere hvor SP slipper

Region Hovedstaden har nu sat gang i et it-projekt med Annemarie Hellebek i spidsen, der skal automatisere indberetningerne.

- Der er nogle af databaserne, hvor overførslen allerede er delvist automatiseret, hvilket er nyt fra de tidligere systemer, men desværre er der fortsat rigtigt mange af databaserne, hvor man skal overføre manuelt, siger hun til DigiTech.

Artiklen er opdateret 23. maj 2019