De to glade elever modtog onsdag beviset på, at de kan kalde sig årets speditørelever i Sydjylland 2019. Prisen uddeles af HK Sydjylland i samarbejde med de lokale erhvervsskoler.

- Det er superfedt og et boost til selvtilliden. Samtidig bliver det godt at have med, når jeg er færdiguddannet og skal søge job, siger elev Cindy Steffensen.

Prisen som årets speditørelev er én blandt flere priser, som HK Sydjylland uddeler årligt for at sætte fokus på nogle af de vigtige erhvervsuddannelser, som ellers ikke nyder den store offentlige opmærksomhed.

Lige i Padborg er speditørhvervet dog ét, de fleste kender, da byen er kendt for sine mange virksomheder i branchen. Og elev Jesper Gori Jessen er glad for, at han valgte netop den branche.

- Ikke to dage er ens, og man taler med mange forskellige mennesker hver dag. Branchen udvikler sig også konstant, fordi den hænger sammen med samfundsøkonomien og den teknologiske udvikling. At være speditør er et virkelig spændende job, siger han.

På de unges elevplads, Rebsdorf, glæder man sig meget over, at hæderen er tilfaldet netop dem.

- De er to dygtige og ihærdige elever. Altid positive og klar til at tage bolden op og give den gas. Elever som dem er med til at skabe en positiv gnist og god dynamik på arbejdspladsen siger afdelingsleder for eksport, Nickolai Rebsdorf.