I de seneste måneder har Jakob særligt set på digitale trivselsmålinger (der ikke er så anonyme som lovet), på “Gladsaxe-modellen” (der skulle bruge kunstig intelligens til at finde potentielt vanrøgtede børn), og jagten på ledige (hvor man ville bruge samme slags algoritmer som i Gladsaxe til at finde).

Hør meget mere i denne episode om trivselsmålinger, ledighed og dyneløfteri - og om hvor langt vi skal gå i jagten på digital effektivisering.

Til sidst er der som sædvanlig tiprunde - med bøger, serier og en enkelt podcast.

 

 

Links

Jakob på Twitter - @jakobsorgenfri

Trivselsmålinger - artikel i Politiken

Harddisken - gammelt DR P1-program

Gladsaxe-sagen om profilering af udsatte børn - artikel i Politiken

Profilering af ledige - artikel i Politiken

 

TIPS

  • Jeppe: Chernobyl-serien på HBO Nordic - flot anmeldt serie om atomkraftværk-katastrofen
  • Adam: John Twelve Hawks: “Den Rejsende” - thriller om teknologi-fjendske agenter
  • Anders: Niels Lyngsø: “10 dages stilhed” - om meditation og bevidsthed
  • Jakob: Markus Bernsen: “Danmark Disruptet” - historien om hvordan Danmark blev forført af Silicon Valley, Singularity og startups
  • BONUS fra Jakob: Podcasten “Aflyttet” med Anders Kjærulf

 

PRAKTISK

DataSnak sætter fokus på relevante it-faglige og it-politiske emner og nørder igennem på helt specifikke temaer. Formålet er at gøre lytterne klogere på hvad der sker i deres arbejdsliv her og nu og i fremtiden, og gå i dybden med problemstillinger fra It-professionelles hverdag.

Redaktør på podcasten er it-faglig konsulent Jeppe Engell som sammen med Adam Bindslev og Anders Høeg Nissen er de faste værter på podcasten, der udkommer hvert 14. dag.

Tak fordi du lytter med – får du lyst til at komme med ris og ros, kan du sende en e-mail til jeppe.engell@hk.dk og hvis du har tekniske spørgsmål eller kommentarer kan de sendes til Anders