4 HK-medlemmer er gennem et kursus blevet klogere på, hvilke brancher de gerne vil arbejde i.  Fra venstre Benny Pedersen, Joan Dybro Hallenberg, Helle Bols og Tina Brutus.

 

Fra venstre Benny Pedersen, Joan Dybro Hallenberg, Helle Bols og Tina Brutus

Det vigtigste for et godt arbejdsliv er, at du befinder dig på den rette hylde. Så er det mindre vigtigt, om du absolut holder fast i det fag, du nu engang er uddannet inden for. Det er der nok mange, der kan skrive under på – ikke mindst de fire HK-medlemmer, som er i gang med at afslutte et kursusforløb, der har gjort alle fire klogere på deres jobmæssige fremtid.

 

Helle, Joan, Tina og Benny. Alle er de over 50 år og jobsøgende, som var betingelsen for at deltage i kurset 50+ Afklaring, Handling, Arbejdsmarked – populært kaldet AHA-kurset. En yderligere forudsætning var, at deltagerne ønsker at skifte branche på grund af fysisk eller psykisk nedslidning. En fysioterapeut var tilkoblet forløbet sammen med vejledere fra 3F og HK.

 

Kurset var arrangeret i samarbejde med 3F Aalborg, Metal og AMU Nordjylland. Ud over de 4 HK’ere deltog 9 3F’ere i forløbet. Det strakte sig over i alt 10 uger, 4 ugers kursus og 6 ugers opfølgning.

 

Hvad har HK-medlemmerne fået ud af kursusforløbet?

Helle Bols, 51 år:

”Jeg er særdeles positiv. Jeg havde ikke forventet, at underviserne gik så meget i dybden. Jeg ønsker brancheskifte fra at være lægesekretær til at blive anlægsgartner. Det har jeg fået hjælp til, og jeg er nået så langt, at jeg har fundet et praktiksted, hvor jeg kan få 14 dages praktik i første omgang. Det er hos firmaet Forstas på Hjulmagervej i Aalborg, og jeg håber, at jeg eventuelt kan blive hos firmaet.”

 

Joan Dybro Hallenberg, 53 år:

”Jeg har stået i butik i mange år og har moderat slidgigt i benene efter en arbejdsskade. Jeg ønsker brancheskift til at køre flexkørsel eller personbefordring af mennesker med handicap, og det vil jeg søge kurser inden for. En alternativ mulighed er at blive fodterapeut, og jeg søger derfor optagelse på fodterapeutskolen i Randers. Jeg anbefaler kurset her, for det har vist mig, at der alligevel er en hylde til alle, det er bare om at finde den.”

 

Der opstod et godt sammenhold på kurset for +50-årige, samtidig med, at de blev klogere på, hvordan de kommer videre på arbejdsmarkedet

 

Tina Brutus, 53 år:

”Efter 16 år i et kundecenter var jeg udbrændt, og jeg sagde selv op. Problemet er, at jeg er ufaglært kontormedarbejder, så jeg skal have foretaget en realkompetencevurdering. Jeg har dårlige knæ og skal til læge efter samråd med fys’en tilknyttet dette kursus. Jeg har søgt flere interessante stillinger og håber nu, at mine praktiske erfaringer overtrumfer min mangel på formel uddannelse.

 

Benny Pedersen, 56 år:

”Jeg har tidligere deltaget i mindre interessante kurser, men det her er anderledes. Jeg fik noget ud af hver dag, jeg deltog. Vejlederne er kompetente. Jeg gider ikke længere de lange arbejdsdage i butiksbranchen, som jeg har haft i 30 år. Jeg vil gerne arbejde videre med salg/engros-salg, men inden for almindelige arbejdstider. Jeg har tilmeldt mig et it-kursus målrettet webbutikker til august under seks ugers jobrettet uddannelse.”

 

Vejleder Rikke Have fra HK Nordjylland fortæller, at kurset har været krævende for deltagerne, idet de skal være fuldt jobsøgende samtidig med kurset.

 

”Oprindeligt skulle der være afslutning den 29. maj. Da vi kunne se, at medlemmerne havde brug for flere samtaler, valgte vi at ændre den 29. maj til en delafslutning og først have endelig afslutning den 3. juli, hvor vi alle mødes igen. Selve forløbet slutter den 12. juli 2019, men vi holder naturligvis fortsat kontakt til deltagerne efter behov”, siger Rikke Have.

Fakta om AHA-kurset for  50+

Et nyt hold AHA-kursister ´begynder 2. september, og der kommer endnu et forløb med startdato 4. november 2019. Hvis du er HK-medlem, kan du ringe til Rikke Have 3364 1359 eller sende en mail til rikke.have@hk.dk. Du bliver så inviteret til en samtale til afklaring af, om det er det rette tilbud til dig.