Årets tandklinikelev 2019 blev overrasket på jobbet hos Tandlæge Hanne Lykke Kürstein den 6. august

Årets tandklinikelev, Janne, omgivet af kollegerne hos Tandlæge Hanne Lykke Kürstein.

En flot indstilling tikkede ind fra Hanne Lykke Kürstein, og det var hendes elev, Janne, der blev kåret som Årets tandklinikelev og overrasket på jobbet den 6. august.

Hun fortæller, at Janne startede i 7 ugers praktik, da klinikkens anden elev var på skole. Janne havde afsluttet uddannelsens grundforløb og søgte nu en elevplads. Under praktikken gjorde hun så godt et indtryk, at elevaftalen kom i hus.

Derfor faldt valget på Janne

Som klinikassistent har man en varieret hverdag. Ud over at assistere tandlægen i at give kunderne et flot smil så er der også den administrative del med receptionsopgaver og andre forefaldende opgaver. Det kræver både en stærk faglighed og blødere egenskaber som empati, imødekommenhed og selvstændighed.

At Janne har hele pakken og fortjener at vinde fik Hanne Lykke Kürstein overbevist dommerpanelet om med disse flotte ord:

- Janne indgår på lige fod med de andre klinikassistenter. Hun er lærenem, tager gerne mod nye udfordringer. Hun er mødestabil og meget pligtopfyldende. Desuden har hun en fantastisk god patientkontakt, hvilket særligt kommer til udtryk overfor de bange patienter, hvor hun diskret lægger en beroligende hånd på deres skulder og kommer med små beroligende bemærkninger. Dette kommenteres/bemærkes altid positivt efter endt behandling. Hun er meget vellidt og respekteret af sine kollegaer.

Kurt Jørgensen fra HK/Privat Sjælland fortæller om Årets elev-prisen:

- Vi synes, det er en rigtig god mulighed for at sætte fokus på både uddannelsen som tandklinikassistent og på de mange elever, der hver dag lægger en stor indsats i at dygtiggøre sig og lære fagets mange facetter at kende.

- Når vi får en indstilling som denne, så bliver jeg glad i låget. Der er ingen tvivl om, at vi her har en dygtig tandklinikelev, som er landet på den helt rigtige hylde. Oveni det så har hun fået alletiders læreplads, der er opmærksom på personalet og tager ansvar for at uddanne nye, kvalificerede medarbejdere til faget.

Årets elev-prisen blev introduceret for 5 år siden af erhvervsskolerne EUC Sjælland og Nordvestsjælland og HK/Sjælland. Den endelige vinder bliver udpeget af et dommerpanel, bestående af faglærere fra skolerne.

Se også, hvem der løb med prisen som Årets elevplads