Peter har ikke fortrudt, at han tog en elevplads i Thisted 

 

”Alle i Aarhus får et chok, når jeg siger, at jeg flyttede hertil for at tage min uddannelse og ikke kendte nogen i forvejen. Størstedelen af dem ved ikke engang, hvor Thisted præcist ligger. Helt ude ved vandet, siger jeg så.”

 

Ordene kommer fra den 24-årige Peter Müller, der er mediegrafikerelev og medlem af HK.

 

Vi taler sammen omgivet af ”slå-søm-i” træstubbe, der ellers mest er kendt fra ølværtshuse, en stor boksebold og en stor og behagelig, brunmeleret sofa.

 

Peters arbejdsplads, reklamebureauet Kong Gulerod, er præget af hyggelig og kreativ indretning, som reklamebureauer ofte er. De fire andre medarbejdere ud over Peter er alle medejere – og mænd – og kontorerne er til en vis grad indrettet som en ”drengehule”. Her er det er i orden at tage en pause fra skrivebord og computerskærmen og give boksebolden et ordentligt drøn eller dyste om, hvem der er bedst til at slå søm i.

Eleven Peter (t.h.) slår søm i sammen med Erik, der er partner i firmaet

 

 

Der er en god stemning og en kærligt drillende tone, som lige synes at passe 24-årige Peter.

 

”Flere af mine Aarhus-venner kender dog betegnelsen Thy”, siger han en smule udglattende og tilføjer så:  ”Men det var også min første tanke. Thisted er for langt væk!”

 

Han tog dog turen til Thisted til samtalen om elevstillingen. Og turen tog tid, som det hedder i den gamle børneremse. Med tog fra Aarhus til Struer – skifte – og fra Struer til Thisted. Men Peter fortrød ikke:

 

”Uddannelse er vigtig for mig, og jeg kunne ikke tænke mig som mine medstuderende at skulle i skolepraktik, hvis jeg ikke kunne finde elevplads i Aarhus. Folkene på Kong Gulerod havde afsat en hel dag til at snakke med mig, og undervejs gik vi ud for at spise frokost sammen. Ved slutningen af dagen spurgte de, om de skulle finde en lejlighed til mig, og så vidste jeg, at de gerne ville ansætte mig.”

 

Peters arbejdsplads er præget af kreativ indretning

 

Medejer og grundlægger af reklamebureauet Kong Gulerod, Erik Andersen, er glad for sin beslutning om at ansætte Peter som elev:

 

”Peter er rigtig dygtig, og vi er rimeligt beærede over, at han valgte at flytte hertil, selv om han havde en anden plads på hånden. Peter har rimeligt frie tøjler her, og hans muligheder er større end på et stort bureau. Peter er meget lærenem og mestrer ting, jeg ikke selv kan”, lyder det anerkendende fra chefen, der grundlagde Kong Gulerod i 2015 sammen med en kompagnon, der ikke arbejder der mere. I dag har Kong Gulerod omkring 300 kunder, primært i lokalområdet, men også lige så stille ind i retning mod Aalborg.

 

Arbejdsmæssigt designer Peter websites til kunder. Han designer også tryksager, brochurer, visitkort, bildekorationer, roll ups og logoer.

Peter Müller med et udvalg af sine grafiske designs

 

”Det er den tredje uddannelse, jer er i gang med. Nu har jeg fundet min rette hylde, og det beroliger min mor og far. De synes, det var godt for mig at komme herop. Jeg gik meget i byen i Aarhus tidligere. Nu går jeg ikke i byen hele tiden, når jeg har fri. Nogle weekender tager jeg hjem til Aarhus, andre weekender slapper jeg af derhjemme, ser film, laver god mad og går en tur”, fortæller Peter.

 

Han har fået en rummelig lejlighed midt i Thisted og har tegnet abonnement til et træningscenter.

 

”Naturen her i Thy trak ikke i mig i begyndelsen, men nu er jeg begyndt at sætte pris på den. Cykelturen morgen og aften er også bedre her i Thisted end i Aarhus. Dernede var der så mange biler og intet spændende at kigge på. Vejen virkede længere, selv om den var kortere. Her i Thisted kører jeg langs Kystvejen”, fortæller den nytilflyttede.

Fagligt udnytter Peter Müller sit medlemskab af HK til at blive dygtigere. Han deltog i 2018 i en kreativ workshop for mediegrafikere, og i foråret 2019 var med på elevcamp for alle HK-elever i Middelfart. ”Det koster ikke så meget som elev at være medlem, og så var der ikke noget at betænke sig på. Det er også en sikkerhed at være medlem, og HK tjekkede min kontrakt efter, om alt var o.k.”, siger Peter Müller.

 

Den 24-årige, tidligere aarhusianer og nu thybo forstår ikke mediesnakken om ”udkant” i Danmark. ”København ligger også i kanten, og jeg har fundet ud af, at mange thyboer også synes, at der er langt til Aarhus”, funderer han.

 

Kunne Peter Müller finde på at blive i Thisted efter endt uddannelse?

 

Naturen omkring Thisted er anderledes end i Aarhus by

 

”Ja, hvis Kong Gulerod også vil have mig som færdiguddannet. Jeg kunne ikke tænke mig at gå til konkurrenterne her i byen. Så jeg ryger eventuelt videre til en anden by. Der hvor jobbet er fedest. Det kan blive København eller Aarhus. Eller Nykøbing Mors. Jeg ville overveje det”, lyder det fra Peter.