Udbuddet, der skal sikre afløseren til den nuværende digitale post-løsning, bliver ikke ændret. Derfor kan borgerne risikere at komme i den situation, at de skal åbne en digital postkasse når de får post fra eksempelvis kommune eller region, men skal bruge en helt anden løsning når de skal tjekke digital post fra eksempelvis deres bank eller forsikringsselskab.

Situationen har bekymret finansminister Nicolai Wammen og Socialdemokratiet.

- Derfor har jeg også bedt om en juridisk vurdering fra Kammeradvokaten af, om det er muligt at tilrettelægge udbuddet sådan, at det kan sikres, at borgerne modtager post fra både det offentlige og det private i samme postkasse. Og svaret har desværre været, at det ikke er muligt. Det ærgrer mig selvsagt, siger han til Altinget. Det skriver DKnyt.

Nej'et ændrer ikke ved ambitionen

Selvom ministeren altså har fået en nedslående melding, så ændrer det ikke ved regeringens ambition. Det skal være "så let som overhovedet muligt at tilgå den digitale post - og meget gerne det hele samme sted" lyder det i et skriftligt svar til Altinget.

Det nye system skal sættes i brug i 2021 og pt er det IT-virksomheden Netcompany der ser ud til at skulle levere den digitale postkasse fremfor e-Boks, der står for den nuværende.