Pernille LangeJeg arbejder i Digital kommunikation i Erhvervsstyrelsen. Digital kommunikation arbejder med styrelsens hjemmesider, styrelsens intranet og alle styrelsens digitale indberetningsløsninger på Virk.dk

I stedet for at beskrive, hvad mit arbejde går ud på, vil jeg illustrere med et eksempel.

Jeg er tillidsmand og skal derfor lønforhandle for små 100 kolleger her i Erhvervsstyrelsen i København. Lønforhandlingerne foregår på den måde, at kollegerne mailer mig et udfyldt skema, med deres ønsker til løn. Skemaet skal indeholde beskrivelser af deres faglige præstationer over året, sådan at jeg kan tale deres sag.

Skemaet de skal bruge, finder de på Inside - Erhvervsstyrelsens lokale Intranet. Her skal de downloade, udfylde og efterfølgende sende skemaet til mig i en mail.

skærmdump lønforhandling

Det giver anledning til mange mails med generelle spørgsmål, men også mange ensartede mails, hvor det samme spørgsmål bliver besvaret igen og igen. Især har kollegerne vanskeligt ved at finde skemaet, den ene gang om året de har brug for det.
Jeg har derfor undersøgt hvordan kollegerne skal tilgå oplysningsskemaet til lønforhandlingerne og hvordan de finder frem til det.
Jeg fandt ud af, at de skulle klikke 4 gange for at komme frem til siden, og at linket til skemaet var embedded på en meget teksttung side. (de gule markeringer i teksten). Derfor var der mange henvendelser, hvor jeg oplyser om, hvor de finder skemaet.
I stedet for den vanskelig tilgængelige måde, med mange klik og en tekst de aldrig læser, så ændrede jeg i opsætningen.

 

I stedet for 4 undersider under HK-klubben på intranettet sletter jeg 3 og samler alt på en side. Så er der ikke så meget at tage fejl af.
I stedet for lange teksttunge sider, som absolut ingen gider læser, samler jeg det hele i et accordion. Selve skemaet til lønforhandlingerne er sat øverst, fordi det er hvad de søger efter 90% af gangene.

 

Billede 2 Pernille

Dem der ønsker inspiration til at udfylde skemaet kan åbne steppet under lønforhandlinger.

Billede 3 Pernille