NY struktur

Ny struktur i HK Privat. Foto: Jeppe Carlsen

- Det er aldrig nemt, når bestyrelser og foreninger skal diskutere deres egen nedlæggelse. Men det er ikke desto mindre det, der er sket her. Og vi har fundet en løsning sammen.

Sådan sagde formand for HK Privat, Simon Tøgern, fra talerstolen, da forslaget om at erstatte de syv branchesektioner med fem overenskomstbaserede grupper var stemt hjem tirsdag ved middagstid på HK Privats kongres, som løb af stablen fra den 8. til den 10. september 2019.

Siden 2003 har HK Privats medlemmer tilhørt en såkaldt branchesektion; syv klubber, som medlemmerne har været organiseret ind i, afhængigt af hvilken branche de arbejdede i.

I løbet af foråret 2020 bliver branchesektionerne nedlagt og erstattes af fem overenskomstbaserede grupper: Industri, Service, Sundhed, Grafisk og Kooperation & Organisationer.

Medlemmer, der ikke er dækket af en overenskomst tilknyttes den gruppe, som de - i den bedste af alle verdener - ville være omfattet af. Derudover bliver HK Luftfart opretholdt som en selvstændig forening.

Læs mere om HK Privats kongres her