HK Klubben Solrød

Sammenholdet er stærkt i HK Klubben Solrød, som for nylig kunne fejre 50-års fødselsdag.

Lene Hansen er tillidsrepræsentant (TR) i HK Klubben i Solrød. Det har hun været i de seneste 18 år og er dermed den længst siddende formand for klubben.

Trods perioder med svigtende medlemstal i HK, har HK Klubben i Solrød ligget stabilt på ca. 100 medlemmer siden 2013, hvor Lene begyndte at føre statistik.

- Jeg er glad for, at vi er 100 HK’ere, der står sammen, men jeg gerne vil gerne have endnu flere med, så vi kan stå stærkere, når vi forhandler med ledelsen, fortæller Lene.

Kommunesammenlægninger var startskuddet

I 1970 skulle antallet af kommuner reduceres. Ole Christensen og Claus Olesen kom fra hver sin kommune, og d. 8. november 1969 stiftede de HK Klubben i Solrød:

- 2 måneder før sammenlægningerne vidste vi ikke, hvad vi skulle lave i fremtiden. Vi skulle forhandle med et sammenlægningsudvalg, men vi kunne ikke komme igennem til dem. Derfor stiftede vi klubben for at lægge pres på dem. Det gav pote, fortæller Ole, som blev klubbens første formand.

Vigtigt at medlemmerne bakker op

Ifølge Lene er opskriften på en velfungerende klub, at medlemmerne er engagerede, står sammen og bakker bestyrelsen op.

- I bestyrelsen repræsenterer vi vores kolleger og forsøger at varetage alles interesser. Vi har brug for, at medlemmerne involverer sig, deltager i generalforsamlinger og fortæller os, hvor skoen trykker, fortæller Lene.

En stærk TR gør hele forskellen

Michael Rosenberg, formand for HK Kommunal Sjælland, fortæller, at TR og personaleklubber er afgørende i HK.

- HK skal varetage medlemmernes interesser, og TR er HK’s forlængede arm. De kender arbejdspladsen, og det gør, at HK står endnu stærkere i dialogen og forhandlingerne med ledelsen.

Ifølge Michael er Lene et klasseeksempel på en stærk TR, fordi hun har sine meningers mod og er nærmest umulig at slå ud af kurs. Samtidig har hun et godt samarbejde med ledelsen.

- TR skal udfordre ledelsen, når deres beslutninger ikke giver mening, og det gør Lene. Men hun ved også, at de bedste løsninger opnås gennem et godt samarbejde, hvor man har viljen til at finde løsninger, som alle kan leve med. Det gør Lene til en stærk TR.

Stort tillykke til HK Klubben i Solrød kommune med 50 år med sammenhold, solidaritet og samarbejde.