Lønseddel

Der er en lille forskel på lønstigningen i kommuner og regioner. Det skyldes primært udviklingen i reguleringsordningen.

Lønnen stiger med 0,99% i kommunerne

Alle lønninger og tillæg m.m. i kommunerne stiger med 0,99% pr. 1. oktober.

Find lønoversigten og se din lønsats her

I OK18-forliget var der aftalt generelle lønstigninger på 1,0% og forventet 0,34% fra reguleringsordningen pr. 1. oktober. Reguleringsordningen udløste dog kun 0,01% på grund af en anden udvikling end forventet. Resultatet bliver en samlet stigning på 0,99%.

OBS! Hvorfor giver 1,0% + 0,01% egentlig kun en lønstigning på 0,99%? Det skyldes noget rent teknisk. De 1% skal beregnes i forhold til, lønniveauet ved OK-periodens start. Og fordi vi allerede har fået nogle generelle lønstigninger, så bliver de 1% altså til en lidt mindre procent, når de lægges ”oveni”.

Lønnen stiger med 0,77% i regionerne

Alle lønninger og tillæg m.m. i regionerne stiger med 0,77% pr 1. oktober.

Find lønoversigten og se din lønsats her

I OK18-forliget var der aftalt generelle lønstigninger på 1,0% og forventet 0,42% fra reguleringsordningen pr. 1. oktober. Reguleringsordningen udløste dog et minus på 0,21% på grund af en anden udvikling end forventet. Resultatet bliver en samlet stigning på 0,77%.

OBS! Hvorfor giver 1,0% - 0,21% egentlig en lønstigning på 0,77%? Det skyldes noget rent teknisk. De 1% skal beregnes i forhold til, lønniveauet ved OK-periodens start. Og fordi vi allerede har fået nogle generelle lønstigninger siden OK-periodens start, så bliver de 1% altså til en lidt mindre procent, når de lægges ”oveni”.

Stadig en positiv reallønsudvikling

De lavere generelle lønstigninger ændrer dog ikke på, at der er en positiv reallønsudvikling i OK18-perioden. Der kommer ingen grundlønsforhøjelser nu. De kom alle sammen 1. april 2019.

BRUG KARRIERETELEFONEN – DEN ER OGSÅ FOR DIG

Vi har et helt hold af karriererådgivere, der sidder klar til at tale med dig – uanset om du ved, hvad du vil eller er lidt i tvivl om, hvor du skal hen i dit arbejdsliv. De lytter til dig og hjælper dig med at komme godt videre. De rådgiver dig om dine muligheder og alt det, du kan gøre for at udvikle dig, blive dygtigere og få styr på dine mål og ambitioner.