"Det ville være fair at få frokosten betalt," siger tillidsrepræsentant i Silvan, Henrik Enslev. Det er et af de ønsker, han tager med til de næste overenskomstforhandlinger, hvor medlemmerne kan indsende krav nu. Foto: Christoffer Regild. 

OK2020: Tillidsrepræsentanterne har ønsket 

I slutningen af august holdt HK Handel en fælles temadag for tillidsrepræsentanter i byggemarkeder, trælaster mv. Formålet var at drøfte de kommende overenskomster på tværs af butikkerne og de krav, tillidsrepræsentanterne har. 

Her er nogle af de krav, der blev foreslået: 

Løn og tillæg: 
• Anciennitets tillæg fra 9. mdrs. ansættelse på 2 kr./timen, der stiger fx efter 6 år til 3 kr./timen til 4 kr/timen efter 10 år osv. 
• Alle skal have ret til løn under sygdom, uanset hvor mange timer om ugen de er ansat. 
• 2 procent forhøjelse af fritvalgskontoen.
• Mindsteløn skal svare til den højeste dagpengesats + 10%. Dette skal også gælde for kontor/lager. 
• Overtidsbetaling skal også gælde for kontor/lager. 
• Højere tillæg for at arbejde på helligdage.
• Lønnen skal sikres mod inflation. 
• Højere forskudttidstillæg. 
• Tillæg må ikke kunne modregnes i lønnen.
• Et lagertillæg på 9,65 kr. for at anerkende det tunge arbejde.
• Medarbejdere, som arbejder på lageret, får et fagtillæg (inspireret af 3F) på 4,00 kr/timen.

Frihed og fleksibilitet
• At der også tænkes på de udfordringer webshopmedarbejdere har.
• Forbedret seniorordning.
• Reduktion af helligdage skal også gælde kontor/lager. 
• Medarbejderne skal have mere indflydelse på planlægning af egen arbejdstid.
• Betalte pauser.

I Silvan i Vanløse går dagligdagen sin gang. Selvom forandringerne måske fra dag til dag synes ubetydelige, er der sket meget på de godt 12 år, Henrik Enslev har arbejdet i Silvan, heraf to år som tillidsrepræsentant for i alt otte kolleger. Vi har snakket med ham på en fridag, hvor den står på bagning af brød til madpakken.

- I starten var jeg egentligt lidt nervøs for at ende som ham, der altid brokker sig, men jeg er blevet positivt overrasket over, at tillidshvervet rigtig meget handler om at have en progressiv tilgang til de forandringer, der sker på arbejdspladsen og indgå en konstruktiv dialog med ledelsen om det. Som tillidsrepræsentant er man et vigtigt bindeled mellem kollegaerne og ledelsen, siger Henrik Enslev.

Han deltager flittigt i netværksmøder for at bidrage til debatten og blive klogere på, hvor arbejdsmarkedet er ved at bevæge sig hen – og ikke mindst hvilken betydning det har for hans og kollegernes hverdag.

- Netværksmøderne er med til at synliggøre tendenser. Man opdager, at der er mange fællestræk, når man taler med medarbejdere fra andre byggemarkeder. Det er en vigtig del af TR-arbejdet at få identificeret vores fælles problemstillinger og få diskuteret dem, siger han. 

Se på, hvordan webhandlen påvirker

En af de tendenser, Henrik Enslev har bidt mærke i, er, hvordan den stigende webhandel påvirker arbejdsdagen.

- Du kan sidde derhjemme og bestille en vare, og tidligt næste morgen står den foran din hoveddør. Det gør, at fysiske byggemarkeder i langt højere grad er ved at blive forvandlet til showrooms, hvor kunderne blot kommer og kigger, før de går hjem og bestiller det hele online. Det kan påvirke omsætningen i de fysiske butikker, men arbejdsopgaverne forbliver, da der stadig skal være medarbejdere til at sørge for, at varerne kan nå hurtigt frem samt administrere reklamationer og returvarer, forklarer Henrik Enslev.

- Webhandel er en god service. Folk kan få deres varer hurtigt og nemt, men det har en betydning for de vilkår, vi arbejder under i butikkerne. Et af mine ønsker for overenskomstforhandlingerne i 2020 er derfor, at man ser på de vilkår og får dem tænkt ind i overenskomsten.

Ønske: Betalt frokost

At der skal løbes hurtigere på arbejdspladsen end tidligere, er også et vilkår, som har ændret sig over tid, og det kan til tider være svært at nå at nyde den medbragte rugbrødsmad i frokostpausen. Derfor står betalt frokostpause højt på Henrik Enslevs personlige ønskeliste til den næste overenskomstforhandling:

- Vi er jo efterhånden gået væk fra det, jeg vil betegne som de gamle dyder, hvor der var tradition for at spise frokost med kollegerne og engang imellem også tage en fyraftensøl. De vilkår har ændret sig. Vores frokostpauser ligger fx forskudt, så der altid er den nødvendige bemanding i butikken. Det ville være fair at få den betalt, og at man så kun kan nyde den i det omfang, der passer ind i arbejdsdagen. Egentligt burde man slukke walkie talkien, når man går til frokost. Men man ved også, at det falder tilbage på kollegerne, som så skal løbe hurtigere, hvis man gør det. 

Den ugentlige fridag, hvor rugbrødet bliver bagt, er en fast ugentlig rutine, der ikke ændrer sig. Surdejen skal passes.

- Forandring kan være fremskridt, men nogle gange er det også godt at holde fast i de gamle dyder. Det føler jeg, jeg gør, når jeg bager min brød efter den samme opskrift hver uge. Jeg har fået min surdej fra en gammel kone i finsk Karelien, og den er efterhånden så gammel, at ingen kender dens alder, slutter Henrik Enslev.

Vil du selv stille krav til den nye overenskomst? 

Hvad skal vi have fokus på, når din overenkomst skal forhandles næste år? Forbedret arbejdstid, fritvalg, uddannelse eller noget helt fjerde?
Som medlem kan du komme med dine krav tildin overenskomst. Din mening tæller, så send dit krav til os. 

Se, hvor nemt det er