Lars

En af de få ting, man rent faktisk kan vurdere ved en jobsamtale, er kandidatens tøjstil, konstaterer psykolog Lars Lundmann. Foto: Jeppe Carlsen

 

Som kandidat til et job gør man klogt i at finde det pæne outfit frem fra skabet inden jobsamtalen, mener Lars Lundmann, der er aktuel med bogen ”Du skal ikke være dig selv - erhvervspsykologens guide til at få det job, du gerne vil have”.

- En jobinterviewer vil gerne foretage den korrekte vurdering, der kan forudsige kandidatens jobperformance. Men mange af de ting, som er vigtige i forhold til et job, kan ikke vurderes til en samtale. Det kan påklædningen til gengæld, siger eksperten.

- Intervieweren kan have en tilbøjelighed til at ansætte den kandidat, der ligner hende/ham selv, eller som vil passe ind i virksomheden ud fra stereotype forestillinger, fortsætter han.

Vi manipulerer til en jobsamtale
Når først man er kommet videre til jobsamtale, handler det altså ikke om at være god til det job, man søger, men om at være god til at gå til samtale, ifølge Lars Lundmann. Jobsamtalen er social - ikke professionel, så det kræver noget andet end det rigtige cv og kvalifikationer at få jobbet.

- Det er en færdighed i sig selv at kunne give det bedst mulige indtryk ved blandt andet at se præsentabel ud. Det kan tolkes, som om at kandidaten har gode sociale evner, en evne til at tilpasse sig og motivation i forhold til jobbet, når vedkommende spejler jobintervieweren, pointerer han og tilføjer:
- Det er en form for social manipulation.