Studerende med skolebøger og computer

- Vi er optaget af at ruste HK’s medlemmer til en buldrende, udfordrende men også spændende fremtid, forklarer fællesformand Christian Grønnemark om HK Hovedstadens nye initiativ, Uddannelsesugen 2019.

Fra mandag den 7. oktober og til fredag den 11. oktober vil fagforeningen på Svend Aukens Plads summe af en række arrangementer, kurser og foredrag med det samlende fokus at gøre HK Hovedstadens medlemmer klar til fremtiden, før den rammer.

- Fremtiden vil være kendetegnet af kæmpestore forandringer af fag, job og faglig identitet, forudsiger Christian Grønnemark.

Mandag på efteruddannelse
7. oktober starter med ”De Gode Argumenters Klub” i HK Hovedstadens store mødesal. Ideen er at gøre medlemmerne klar til at servere ønsket om efteruddannelse for chefen på jobbet.

”Måske har du oplevet modstand mod efteruddannelse fra ledelse eller kolleger, men det kan også være barrierer, du sætter op for dig selv”, lyder beskrivelsen.

HK Hovedstaden lover, at deltagerne går fra fagforeningen med gode argumenter og måder at servere dem på, som chefen får svært ved at modstå.

Om eftermiddagen sætter Uddannelsesugen 2019 spot på såkaldt realkompetencevurdering.

Hvis du er i tvivl, om du opfylder adgangskravene til at søge ind på en uddannelse eller har en masse viden, du ikke har papir på, så kan du have glæde af at deltage.

En realkompetencevurdering giver dig nemlig anerkendelse af de kompetencer, du har fået uden for det etablerede uddannelsessystem gennem dit arbejds- og fritidsliv.

Senere mandag præsenterer Uddannelsesugen 2019 en af Danmarks mest erfarne kvinder indenfor udviklingen af digitale teknologier og fremtidens arbejdsmarked, Hanne Shapiro.

En gruppe voksne mennesker på uddannelse 

 

Dus med digitalisering
Tirsdagen har blandt andet fokus på den stigende digitalisering, og du kan blive klogere på, hvordan du styrker dine digitale kompetencer. Du får kvalificerede bud på, hvor skal du starte, hvis du gerne vil vide mere om robotteknologi og digitalisering.

Uddannelsesugen 2019 guider dig igennem den digitale uddannelsesjungle og viser, hvor og hvordan du kan fylde din digitale rygsæk.

Først på aftenen er der oplæg om IT-sikkerhed. Du kan få indsigt i, hvordan du som privatperson navigerer i den teknologiske udvikling og høre om de nye teknologiers muligheder. 

Henning Mortensen, formand for Rådet for Digital Sikkerhed, klæder dig på til den digitale tidsalder.

- Den menneskelige civilisation har altid bygget på udvikling. Lige nu slår tempoet, intensiteten og omfanget den industrielle tidsalder, peger Christian Grønnemark på som god grund til digitalt fokus.

Lær for din karriere
Onsdag starter med et uddannelsesboost for ledige. For har du svært ved at finde gejsten til efteruddannelse, så bliv motiveret og inspireret til at tage det første skridt onsdag fra 10-12.

Søren Elhøj fra HK's karrieretelefon giver om eftermiddagen gode råd om karriere- og brancheskift og kombinerer sit oplæg med mulighederne for efteruddannelse.

Samtidig kan du fra 17-19 blive klogere på nudging og adfærdsdesign, når en af verdens førende forskere Pelle Guldborg Hansen kommer til HK Hovedstaden. 

Han giver dig indsigt i, hvad nudging og adfærdsdesign er. Du får en metode med dig til at ændre menneskelig adfærd helt uden brug af pisk, gulerod eller løftet pegefinger, lover programmet. 

Foto af studerende til en forelæsning 

 

AMU og uddannelseskultur
Uddannelsesugen 2019 helliger torsdagen til de såkaldte AMU-uddannelser med et arrangement fra 17-20.

AMU-kurser er korte kursusforløb, som man kan tage enkeltvis eller sætte sammen efter behov. På den måde kan de passes ind i et arbejdsforløb.

Der er smagsprøver på de mange forskellige arbejdsmarkedsuddannelser, der findes. Du kan dygtiggøre dig blandt andet indenfor kommunikation, ledelse og regnskab, og alle kan være med.  

Fredag ser HK Leder nærmere på, hvordan virksomheder sikrer fremtidens kompetencer på arbejdspladserne set fra et ledelsesperspektiv.

Charlotte Hess, enhedschef i Center for HR i Region Hovedstaden, gæster HK Hovedstaden.

- Vi vil med Uddannelsesugen være med til, at HK’erne skærper interessen for efter- og videreuddannelse, påpeger Christian Grønnemark.

Håbet er samtidigt i HK Hovedstaden, at Uddannelsesuge 2019 kan brede sig til de øvrige 6 HK-fagforeninger landet over, forhåbentlig allerede i 2020.

- Derfor handler det om at gøre medlemmer nysgerrige på fremtiden, understreger fællesformanden.

Der er stadig pladser på de fleste af arrangementerne. Se hele programmet og meld dig til her.