Sagt på kongressen
… om værdig tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet

Pensionsalder, nedslidning og dårligt psykisk arbejdsmiljø fyldte en del på HK Privats kongres. Så meget, at der blev formuleret et nyt afsnit i målprogrammet, der definerer, hvad HK Privat skal arbejde med i de næste fire år.


- Kan vi fastholde seniorer længere? Ja, helt sikkert - hvis arbejdsvilkårene er i orden. Alt tyder desværre på, at det psykiske arbejdsmiljø bliver værre og værre. Vi behøver ikke flere beviser for, at vi er på vej i den forkerte retning.
Kirsten Estrup Madsen, formand for HK Privat Nordjylland 
Kirsten 
Jakob 
- Jeg synes, at vi skal give formandskabet vores opbakning til at råbe højt, at nu må den pensionsalder stoppes. Den skal ikke hæves. Vi har brug for en værdig tilbagetrækning.
Jakob Nerup, fagsekretær i Enhedslisten, HK Service Hovedstaden
- Jeg anerkender, at der er enormt fysisk nedslidende job, men der er behov for, at psykisk nedslidning bliver taget mindst lige så alvorligt. Det skal være en del af en pensionsaftale. Mange HK’ere har det inde på livet, så det er et ansvar, HK Privat skal tage på sig.
Steen Frengler, bedemand, Branchesektion Privat Service 
Steen 

Sagt på kongressen
… om lønforsikring

Et godt medlemstilbud. Eller en uretfærdig ordning, som ikke kommer de lavestlønnede til gode, og som det slet ikke er en fagforenings opgave at varetage. Meningerne om HK Kollektiv Lønforsikring var delte, da den blev diskuteret på HK Privats kongres.


Peter 
- Lønforsikringen adresserer den måske største faglige udfordring, vi står over for: Nemlig at vores medlemmer er bange for at miste deres arbejde. Nu får vi forhåbentlig mere trygge medarbejdere, som tør gå forrest og stille krav til arbejdsgiveren om fx arbejdsmiljø og løn.
Peter Jacques Jensen, formand for HK It, medie & industri Hovedstaden 
- Jeg er lidt harm og skuffet. Jeg har hørt medlemmer beskrive lønforsikringen som en omvendt Robin Hood. At man tager fra de fattige og giver til de rige. Jeg synes ikke, at vi kan være det bekendt.
Tandklinikassistent Bonnie Blirup, formand for branchesektion Sundhed & Velvære 
Bonnie

 

Lisbeth 
- Lønforsikringen er hamrende usolidarisk. Vi bør i stedet holde fokus på at lægge pres på for et dagpengesystem, som man kan leve af. Og i mellemtiden må I se at få hævet de lavestlønnede, så de i hvert fald kan få gavn af lønforsikringen.
Lisbeth Danielsen, næstformand i branchesektion Organisationer