Det er 20 år siden, at Michael Barrit Kristensen sidst har tjekket ind på en uddannelsesinstitution for at lære nyt. Men nu sidder han der igen.

- Hver mandag aften går jeg i skole, og jeg glæder mig til det hver gang, fortæller han.

 

Michael Barrit Kristensen

Michael Barrit Kristensen, IT-supprter

 

I starten af september begyndte han på projektlederuddannelsen. En drøm, der havde vokset sig større og større de seneste år.

- Jeg arbejder som IT-supporter og har længe haft tanken, at det kunne være godt at vide noget mere om projektledelse. Da jeg modtog en kursusmail fra HK Østjylland om et arrangement, hvor de fortalte om, hvordan man kan få penge til uddannelse, tænkte jeg: nu er det nu, siger Michael Barrit Kristensen, der til daglig arbejder som Helpdesk supporter hos Region Midtjylland.

Arrangementet handlede om den såkaldte omstillingsfond, hvor det er muligt at få op til 10.000 kroner til uddannelse.

- Jeg har været mange år i det private, og her var der ikke så store muligheder for uddannelse. Derfor har efter- og videreuddannelse ikke fyldt meget i mit liv. Men det her var en gylden mulighed for at komme i gang, siger Michael Barrit Kristensen.

 

Stor succes for HK’ere i Østjylland

Michael Barrit Kristensen mødte op til HK’s arrangement, hvor også uddannelsesstederne var til stede. Han fik mange brochurer med hjem, så han kunne finde den helt rigtig uddannelse at starte på.

- Jeg fik nogle rigtig gode snakke med skolerne og HK, som hjalp mig til at vælge den rigtige uddannelse, og så gælder det jo bare om at springe ud i det, siger han.

Omstillingsfonden er et resultat af den trepartsaftale, der blev indgået i 2017 om styrket og mere fleksibel voksen- og efteruddannelse. En aftale, der særligt har fået østjyske HK’ere tilbage på skolebænken. En helt ny opgørelse viser, at Erhvervsakademi Aarhus er den uddannelsesinstitution i Danmark, hvor flest kursister har fået uddannelsen betalt med penge fra omstillingsfonden. Samtidig viser opgørelsen, at det særligt er HK uddannelserne, som de studerende deltager i.

- Det er en stor succes for HK Østjylland, at vi har formået at få mange af vores medlemmer i gang med efter- og videreuddannelse. Vi ved, at det er en af de bedste måder at gøre sig attraktiv på arbejdsmarkedet på. Det er desuden meget glædeligt, at mange af de medlemmer, der nu er kommet i uddannelse, er medlemmer, der tidligere ikke har haft muligheden, siger formand for HK Østjylland, Jesper Thorup.

Vil du vide, om du kan få penge fra omstillingsfonden, så læs mere her 

 

Vil gerne have mere

Michael Barrit går i skole hver mandag aften, hvor han møder mange forskellige mennesker og input.

- Vi er meget forskellige på holdet, og kommer fra forskellige brancher. Det er rigtig godt, for så får jeg et indblik i, hvordan de andre arbejder, og nye måder at se projektledelse på. Det lærer man rigtig meget af, siger han.

Til jul skal han til eksamen, men inden skal han tygge sig igennem den 450 sider lange lærebog.

- Man skal da lige vænne sig til at gå i skole igen, men det går fint. Det er slet ikke så slemt som det lyder med eksamen og lektier, til gengæld er det virkelig spændende at møde nye mennesker og få ny viden. Så jeg vil meget gerne have mere uddannelse, hvis muligheden byder sig, siger han.

Vil du også på uddannelse, så læs mere her