Hendes øjne lyner af engagement, når hun byder på smagsprøver af den hvide chokolade, som hun fortæller både smager fortrinligt alene og kan hakkes i stykker og puttes i en salat.

Den 30-årige blomsterdekoratør Simone Schmidt brænder for sit job. Og ikke bare for selve blomsterne. Hun brænder også for salg, specialvarer, sociale medier, marketing og alle mulige andre ting, som en moderne blomsterdekoratør gør klogt i at kende til.

- Det er ikke nok at kunne binde en buket i dag. Man må kunne en hel masse forskellige ting. Jeg ser mit arbejde som en legeplads, hvor jeg kan udfordre mig selv på vidt forskellige områder, fortæller hun.

Den legende og varierede tilgang gav bonus, da hun for få måneder siden afsluttede sin uddannelse med et 12-tal som samlet karakter for fagprøven.

To års sygemelding efter ulykke
At Simone Schmidt skulle ende som blomsterdekoratør var slet ikke meningen. Hun er udlært tjener på én af landsdelens bedre restauranter og holdt meget af sit job.

Men en ridetur endte i et dramatisk fald, der gjorde stor skade på den unge kvinde. Gennem to år var hun sygemeldt, og menene i især hendes ryg var så omfattende, at det var udelukket, hun nogensinde kunne vende tilbage til tjenerfaget igen.

Lidt ved et tilfælde kom hun i arbejdsprøvning i en blomsterbutik.

- Det var ikke den optimale arbejdsplads, men jeg kunne mærke, at arbejdet var lige mig. Og det var så fedt at finde noget, jeg kunne lide at lave. Efter to hårde år som sygemeldt fik jeg blod på tanden til livet igen. Så jeg kørte rundt til samtlige blomsterbutikker i området og spurgte, om de kunne bruge en praktikant. Jeg havde en praktikplads inden, der var gået en uge, fortæller hun.

Praktikpladsen var hos Karens Blomster i Tinglev, hvor Simone Schmidt blev meget glad for at være. Hun startede let op i praktikperioden for at se, hvad kroppen kunne holde til. Men hurtigt fik hun sig arbejdet op på de 30 timer i ugen, som gjorde, at praktikpladsen kunne blive til en elevplads, og Simone Schmidt kunne få revalidering til at tage sin uddannelse som blomsterdekoratør.

Salget af specialvarer firedoblet

I dag er hun fastansat hos Karens Blomster, hvor hun bl.a. har revolutioneret butikkens præsentation af specialvarer som vin og chokolade. Faktisk er salget af specialvarer steget med hele 400% i butikken.

- Koblingen mellem blomster og specialvarer er blevet mit speciale. Jeg ved en masse om vin og mad fra min tid som tjener, så det var oplagt. Og specialvarerne er vigtige for de små blomsterbutikker i dag, hvis de overhovedet skal kunne løbe rundt, fortæller Simone Schmidt.

Noget, der også er er vigtigt, er at kunne nå ud til de potentielle kunder. I en lille by som Tinglev har butiksdøden hærget i mange år, og det betyder, at strøgkunder i dag er en saga blot.

Men efter at Simone Schmidt fik overtalt sin chef til at lade butikken gå på Facebook, har de sociale medier været en stor kilde til nye kunder. Simone Schmidt lægger jævnligt opslag ud med tips, tilbud og konkurrencer.

- Det er fremtiden, for det er der, kunderne er. Du kan være en nok så dygtig blomsterdekoratør, men hvis du ikke når ud til folk, finder de jo aldrig ud af det. Efter vi er blevet aktive på Facebook, har vi sågar ikke-lokale kunder, der vælger at køre til butikken efter et bestemt produkt eller tilbud, fortæller hun.

Vil gerne efteruddannes i sociale medier
Det er da også i de sociale medier, at Simone Schmidt godt kunne tænke sig at dygtiggøre sig yderligere.

- Nu er jeg jo lige blevet færdig med min uddannelse nummer 2, så jeg har ingen planer om at kaste mig direkte videre ud i mere uddannelse. Men indenfor en årrække kunne jeg sagtens se mig selv tage kurser og efteruddannelse indenfor sociale medier og digital markedsføring. Og der ved jeg heldigvis, at jeg har en god sparringspartner i HK, siger hun.

I blomsterbutikken bugner hylderne af Simone Schmidts kreationer med blomster og specialvarer, og fra sociale medier bliver kunderne ledt ind. Ingen tvivl om, at det kan være en god idé at brede sig ud i forskellige hjørner af sit fag, hvis man vil være klar til fremtiden.

 

UDVIKL DINE KOMPETENCER

De fleste job udvikler og ændrer sig. Derfor er det også vigtigt, at du følger med og tager de næste skridt i arbejdslivet. Det hjælper vi dig med, og det er noget af det, vi har allermest fokus på. Vi er eksperter i de mange muligheder, ved hvad der skal til, hvor det foregår – og hvordan du kan finansiere det, hvis det koster penge.