Elevarrangement

For at lykkes som elev skal der kommunikation, samarbejde og koordination til. Det var et af budskaberne til de mere end 100 elever fra kommuner, regioner og stat, der deltog på elevdagen i HK Hovedstadens lokaler 10. oktober.

Budskaberne kom fra chefkonsulent Hanne Boutrup fra kursusvirksomheden Supplement. Arrangementet havde overskriften 'Godt i gang som elev' og bød på både frokost, oplæg og information om, hvad HK kan hjælpe dig, der er elev med.

– Det handler om, at I skal udnytte jeres faglighed. I er ikke ansat for sjov, men fordi nogen tror, at I kan bidrage. Er I med på den, er der tre ting I bør tale med jeres arbejdsplads om. Jeg kalder det 3F-modellen, sagde Hanne Boutrup og forklarede, at de tre F'er står for faglighed, forventninger og fremtid:

– Når det gælder fagligheden, handler det om, at du spørger dig selv, hvad du synes er interessant, og hvor du ser din egen styrke. Og du bør også spørge dine kolleger, hvor de ser dine styrker og svagheder. I forhold til forventninger er det en god ide at tale med din chef. Blandt andet for at få afstemt forventningerne – hvad forventer de af dig, og hvad forventer du af dem. Det værste er jo at blive skuffet, fordi man ikke får indfriet nogle forventninger. Eller ikke kunne leve op til dem, fordi man ikke kender dem, lød det fra oplægsholderen.

– Og med hensyn til fremtid gælder det om at finde ud af, hvad du har lyst til. Tal om mulighederne med dine kolleger. Sig, hvad du kunne tænke dig på længere sigt. Sig, hvis du har lyst til at prøve alle afdelingerne på din arbejdsplads, eller hvis du kan tænke dig at læse videre efter endt uddannelse. Vær ikke bange for at sige noget. For uanset hvad, så siger det noget om, at du har engagement og motivation. Og det er, hvad det handler om, sagde Hanne Boutrup.

Glade elever tog masser af inspiration med sig hjem

De mange elever, der deltog ved elevarrangementet, kom fra vidt forskellige arbejdspladser. Men fælles var, at de alle var førsteårselever og for de flestes vedkommende havde startet deres elevtid i september. Vi fangede to af dem i pausen for at høre, hvorfor de var kommet, og hvad de tog med sig hjem.

Signe Wulff-Abramsson, Løn og Personale, Glostrup Kommune:

Signe Wulff Abrahamsson– Det har været en god eftermiddag, hvor jeg har lært en masse. Blandt andet at jeg skal være mere opmærksom på, hvordan jeg agerer foran mine kolleger – og hvordan de agerer over for mig. Vi lavede en sjov øvelse i dag, som viser, at der er mange måder at sige og forklare ting på. Det handler om forventninger og kommunikation, og det er noget, jeg fremover vil have mere fokus på. Jeg er glad for, jeg kom. Det har været fint både at blive klogere og møde andre elever og lære af deres erfaringer.

Casper Beck Skovsende, Center for Økonomi, Gladsaxe Kommune:

Casper Beck Skovsende– Fra mødet i dag tager jeg især det med hjem, at man skal tænke over sin egen faglighed. At man skal bringe sig selv på banen, spørge, når der er noget, man ikke ved og sige højt, hvad man synes er sjovt og ikke er sjovt, så man ikke kommer til at lave noget ligegyldigt. Det handler også om, at man selv skal gøre noget for at blive en del af holdet, af arbejdspladsen. Jeg synes, det er et fint arrangement i dag. Måske får man ting at vide, som man godt ved. Men det er ting, man ikke tænker over og først begynder at reflektere over, når man kommer her. Så det tager jeg også med mig hjem på arbejdspladsen fra i dag.