familie

Det er vigtigt at tage stilling til, hvem der skal have ens pensionspenge, når man dør. Men alt for få får det gjort, oplever pensionsbranchen, som stiller skarpt på emnet ved Pensionsdagen på søndag. 

Overgangen fra sommertid til normaltid den 27. oktober giver en ekstra time, som pensionsbranchen opfordrer til, at man bruger at tjekke, om pensionsopsparingen og forsikringsdækningerne matcher ens behov. Den årligt tilbagevendende dag er af branchen udnævnt til Pensionsdagen.

For rigtig mange kunder kan det lønne sig at bruge den ekstra time på sin pension, påpeger kunderådgivningschef Anne-Louise Lindkvist fra Sampension.

- En stor del af danskerne går ikke op i deres pension og kontakter derfor ikke pensionsselskabet så ofte, som de burde. Det er en skam, fordi de derved går glip af rådgivning, som kan sikre dem og deres pårørende bedre, siger Anne-Louise Lindkvist.

Begunstigelse er årets tema for Pensionsdagen

Begunstigelse er et velvalgt tema, mener kunderådgivningschefen.

- Det er vigtigt, at kunderne og medlemmerne forholder sig til, hvem der skal modtage deres pensionsopsparing, når de dør. Det er potentielt rigtig mange penge, det handler om, og hvis man ikke husker at begunstige sine børn eller sin nye samlever, kan pengene for eksempel ende i de forkerte hænder.

Telefonerne er åbne mellem 10 og 14

Som pensionskunde kan du ringe til Sampension på søndag, også selvom det er spørgsmål om andet end begunstigelse, der optager dig, forsikrer Anne-Louise Lindkvist.

- Vi kan rådgive vores kunder om alle forhold omkring deres pension – også den 27. oktober. Men giv en ekstra tanke til spørgsmålet om begunstigelse. Vi ser desværre hvert år eksempler, hvor en kunde er død og den samlevende ikke er blevet begunstiget. Det kan betyde, at man må sælge huset, fordi man ikke har råd til at bo i det længere, siger hun.

Du kan ringe til Sampension på 77556250.

 

Hvem får pensionspengene, når du dør?

På sampension.dk kan du læse om begunstigelse og se 3 korte film, som stiller skarpt på vigtigheden af at sikre, at det er dem, man gerne vil tilgodese, som også i sidste ende modtager pensionen.