Dorte fra Aarhus er en af Danmarks bedste kolleger

Dorte Sielemann Jakobsen overraskes af konfettikanoner. Foto: Helle Arensbak Hansen

- Jeg blev mega overrasket. Jeg havde overhovedet ikke lugtet lunten, og så stod I der. Det var da fantastisk dejligt, siger en rørt og overvældet Dorte Sielemann Jakobsen. Hun er administrativ medarbejder ved Myndighedscentret for Børn og Familier, Århus Kommune, og nu altså en af kun 10 finalister i kampen om at blive Danmarks Bedste Kollega.

Det er femte år i træk, at HK står bag kåringen af Danmarks Bedste Kollega. Alle med en god kollega kunne nominere, og i år blev næsten 2.100 indstillet. Dorte Sielemann Jakobsen blev nomineret af sin kollega Nana Lykke.

 

Dorte fra Aarhus er en af Danmarks bedste kolleger

Nana Lykke oplæser begrundelsen for nomineringen. Foto: Helle Arensbak Hansen

- Hun er en rigtig god kollega og betyder rigtig meget både professionelt og socialt, hvor hun bare formår at bakke op og træde til og være der. Og det har en kæmpeværdi for mig og min arbejdsplads, så det synes jeg, der skal sættes ekstra pris på, siger en storsmilende Nana Lykke.

 

Gode kolleger gør alle bedre

- Gode kolleger øger trivslen på arbejdspladsen. Der er kun 10 finalister, og der er du gået foran, men enhver nominering er jo en sejr. Det, der betyder noget, er at have nogle gode kolleger at møde på arbejdspladsen, sagde formand for HK Kommunal Østjylland Hans-Henrik Hansen blandt andet i sin lykønskningstale.

 

Dorte fra Aarhus er en af Danmarks bedste kolleger

Hans-Henrik Hansen overrækker kage til Dorte Sielemann Jakobsen. Foto. Helle Arensbak Hansen

HK Østjylland havde taget en kæmpemæssig chokoladekage med til Dorte og kollegerne, heriblandt afdelingsleder Jonna Sørensen. Hun er helt enig i, at Dorte Sielemann Jakobsen fortjener en plads i finalen.

- Dorte er venlig, imødekommende, engageret og hjælpsom, og når der er ”sten i skoen”, er hun ikke bange for at tage fat og være med til at finde den bedst mulige løsning for arbejdspladsen, opgaveløsningen og kollegialt. Og jeg er ekstra glad for, at det er en vores elever, som har valgt at nominere Dorte. Dette tænker jeg også afspejler, hvordan vi behandler vores HK-elever på arbejdspladsen, mener Jonna Sørensen.

 

Synes ikke selv, hun er speciel

Dorte Sielemann Jakobsen er også arbejdsmiljørepræsentant (AMR), og der var bred enighed blandt kollegerne ved overraskelsen om, at hun er blandt de bedste til at gøre et godt arbejdsmiljø endnu bedre, så dagligdagen bliver god. Men det forstår hun ikke selv et ord af.

- Jeg blev stolt og meget beæret – glad. Jeg tænker, jeg er jo bare mig selv.

- Du aner simpelthen ikke, hvorfor du er nomineret frem for en anden?

- Nej, for jeg synes da, at vi har mange fantastiske kollegaer her. Så det – jeg ved ikke, hvad der gør mig så speciel. Det kan jeg ikke forestille mig, sagde hun umiddelbart efter overraskelsen.

 

Dorte fra Aarhus er en af Danmarks bedste kolleger

Nana Lykke og Dorte Sielemann Jakobsen med kagen, som kollegaerne er begyndt at smage på. Foto: Helle Arensbak Hansen

I næste måned skal Dorte Sielemann Jakobsen og Nana Lykke, til den store finale i Cirkusbygningen i København, hvor en af de 10 finalister kåres som Danmarks Bedste Kollega. Vinderen vælges af en jury med medlemmer fra arbejdspladser, arbejdsgiverside og fra HK. Ud over hovedprisen som Danmarks Bedste Kollega er der også tre ekstrapriser: Den mest hjælpsomme kollega, Den mest engagerede kollega og Den mest ansvarsfulde kollega.