Det er ikke borgerne, som gør anskrig, hvis myndigheder i højere grad deler data med hinanden.

I den seneste undersøgelser fra ”IT i praksis 2019” lavet af Dansk IT og Rambøll er der et massivt flertal for den praksis.

73 procent af de adspurgte borgere mener, at det i meget høj grad eller høj grad er acceptabelt, at det offentlige deler data, hvis det skaber mere sammenhæng for borgeren.

72 procent siger ok, hvis det er for at kontrollere og forhindre snyd med offentlige ydelser.

Ikke en generel accept

Hvis formålet er at automatisere og effektivisere servicen siger 60 procent ok til deling af data.

Rapporten understreger dog, at tallene kun udtrykker accept til disse konkrete formål og altså ikke en generel tilslutning til deling af data til alle formål.

Ligesom etiske og retssikkerhedsmæssige hensyn selvfølgelig også skal inddrages, inden det offentlige deler løs.

Om undersøgelsen IT i praksis 2019:

Rapporten er udarbejdet af Rambøll Management Consulting og DANSK IT, IT i praksis® udforsker de muligheder og udfordringer, digitaliseringen skaber. Den ser også på, hvordan man begår sig strategisk i den digitale æra, og hvordan du skaber resultater gennem digitalisering.

IT i praksis er lavet på baggrund af besvarelser fra 97 it-ansvarlige og 73 forretningsansvarlige fra statsligt, regionalt og kommunalt niveau.

Derudover afrapporteres der på et web-panel bestående af 1000 danske borgere.

Hent rapporten her. (Linket er udløbet pr 17/11 2021)

BRUG KARRIERETELEFONEN – DEN ER OGSÅ FOR DIG

Vi har et helt hold af karriererådgivere, der sidder klar til at tale med dig – uanset om du ved, hvad du vil eller er lidt i tvivl om, hvor du skal hen i dit arbejdsliv. De lytter til dig og hjælper dig med at komme godt videre. De rådgiver dig om dine muligheder og alt det, du kan gøre for at udvikle dig, blive dygtigere og få styr på dine mål og ambitioner.