“Det lyder meget lavt”, sagde Monica Skade. Josefine Hansen, hendes kollega, havde netop fortalt hende, hvad hun fik i elevløn. Men der var noget, der ikke var som det skulle, synes Monica, der er tillidsrepræsentant for HK’erne i en engrosvirksomhed på Københavns Vestegn.

Mens de sad og snakkede undersøgte Monica Skade lønstatistikken på HK’s hjemmeside. Sammen konstaterede de to, at Josefine Hansen i næsten to år havde været placeret på et for lavt løntrin.

Som nyvalgt tillidsrepræsentant var det Monica Skades første sag.

“Jeg er jo ny, så jeg var lidt usikker. Jeg kontaktede derfor min kontaktperson i HK, og han bekræftede, at jeg havde ret. Derfor tog jeg kontakt til vores lønansvarlige, der undersøgte sagen, og konstaterede, at vi havde ret. Efter hun havde vendt situationen med sin chef, fik Josefine udbetalt hele det manglende beløb;” fortæller Monica Skade.

Tilfreds elev

Josefine Hansen er ikke overraskende glad for sagens udfald.

“Det er rigtigt fedt at have en tillidsrepræsentant. Jeg har ikke styr på fagforeninger, og det er vildt fedt at kunne spørge hende i stedet for at skulle sidde og google. Fordi hun er i firmaet, kender hun det hele i detaljer,” siger kontoreleven.

Lønsnakken mellem de to opstod, fordi Josefine Hansen var blevet tilbudt en fastansættelse i firmaet efter sit elevforløb. Men selvom du ikke er ved at skifte stilling, så kan det være en god idé at få din tillidsrepræsentant eller lokale HK-afdeling til at kigge på din lønseddel. Faktisk viser det sig, at cirka halvdelen af de lønsedler, som HK’s medarbejdere bliver bedt om at kontrollere af medlemmerne, indeholder fejl.

I Josefine Hansens tilfælde var der tale om uvidenhed på virksomhedens lønkontor:

“Jeg er stx-student, og derfor skulle jeg være startet på tredje trin. Men de havde startet mig på første løntrin. Nu får jeg 2.500 kr. mere om måneden før skat,” fortæller hun og tilføjer:

“Jeg synes godt, at det kan betale sig at snakke om sin løn.”


Fotograf: Jessica Kragh Jensen

Fed oplevelse

For Monica Skade var sagen den første hun håndterede som tillidsrepræsentant.

“Det føltes fedt. Ledelsen kom faktisk og sagde tak til mig, det var ikke lige den reaktion jeg havde regnet med. Men vi har en rigtig god dialog med dem,” fortæller hun.

Hun har været i engrosvirksomheden i halvandet år, og undrede sig over, at der ikke var nogen tillidsrepræsentant for HK’erne på arbejdspladsen og ikke havde været det i mange år. Da hun undersøgte det, viste det sig, at de faktisk var nok medlemmer til at vælge en tillidsrepræsentant.

“Folk spurgte, hvorfor jeg ikke selv blev tillidsrepræsentant. Det havde jeg jo ikke noget godt svar på, så jeg stillede op og blev valgt,” fortæller hun, og dét valg er hun glad for:

“Man kan mærke, at man har en backup. Man har altid en livline i HK, og det gør, at man har mod på at gå lidt længere. Man tør gøre mere, end hvis man stod alene.”

Spørger man Monica Skade, så er hun ikke færdig med at gøre en forskel på jobbet:

“Hvis jeg ser et år frem, så vil jeg gerne skaffe nogle flere HK’ere. Jeg vil gerne lave nogle positive ændringer, hvor man kan sige: ‘Det var Monica, der gjorde en forskel’.”

 

 

Har du tjek på lønsedlen?

Som medlem af HK HANDEL kan du altid få tjekket din lønseddel af en faglig medarbejder. Hvis vi finder fejl i lønsedlen, og det gør vi ofte, så hjælper vi dig med at få de penge, du har til gode. Det koster dig ikke en øre. Du kan finde kontaktoplysninger til din lokale HK-afdeling på hk.dk. Vi sidder klar ved telefonen.