Der er stor forskel på, om kommunernes folkeregistre lever op til Indenrigsministeriets krav om at få styr på registreringen af CPR hos især udlændinge.

Deadline fra ministeriet har nemlig heddet 1.oktober, men er åbenbart ikke overholdt af alle.

Det er netmediet NB-Økonomi, der har bidt sig fast i sagen og kan i en række artikler fortælle, at en del kommunerne ikke har løst opgaven.

Udlændinge giver ekstra penge

Sagen drejer sig dybest set om økonomi og udligningsordning.

Det har nemlig vist sig, at nogle kommuners folkeregistre ikke havde korrekte registreringer af især udlændinge, fx om de stadig opholdte sig i Danmark – og hvis en person stadig stod med CPR og ophold i kommunen gav det ekstra tilskud.

Problemet fik den daværende minister til at kræve oprydning i CPR, og at kommunerne skulle melde tilbage til indenrigsministeriet om deres indsats senest 1. oktober.

Få tjekker indkomst

NB-Økonomi har søgt aktindsigt og fået det hos 46 kommuner, hvor en del blot anfører, at det er ved at få styr på problemstillingen.

I øvrigt nævner kun 16 kommuner, at de tjekker indkomstregistrene – som et udtryk for om en borger stadig opholder sig i landet.

På samme måde kniber det også med at registrere udrejsedatoer.

 

BRUG KARRIERETELEFONEN – DEN ER OGSÅ FOR DIG

Vi har et helt hold af karriererådgivere, der sidder klar til at tale med dig – uanset om du ved, hvad du vil eller er lidt i tvivl om, hvor du skal hen i dit arbejdsliv. De lytter til dig og hjælper dig med at komme godt videre. De rådgiver dig om dine muligheder og alt det, du kan gøre for at udvikle dig, blive dygtigere og få styr på dine mål og ambitioner.