Arbejdsmiljø konference 2019

Publikum bød ind med forslag til, hvordan handlingen skulle forløbe, da TeaterSpektrum gennemspillede dilemmaer fra hverdagen på årets arbejdsmiljøkonference. Foto: Hung Tien Vu

Hvad har teater og brætspil med arbejdsmiljø at gøre? Umiddelbart er der ikke de store ligheder, men på dette års AMR-konference, der blev holdt i Middelfart den 10. oktober, blev dilemmaer og udfordringer med arbejdsmiljøet både visualiseret på de skrå brædder og drøftet ved hjælp af et brætspil. 

Især fyldte debatten om dårligt psykisk arbejdsmiljø meget, da et voksende arbejdspres, stress, trivselsproblemer og dårlig ledelse er nogle af de udfordringer, som præger hverdagen for de arbejdsmiljørepræsentanter, der deltog. 

Dilemmaer på de skrå brædder 

TeaterSpektrum, der har specialiseret sig i at illustrere virkeligheden gennem skuespil, kom blandt andet med deres fortolkning af hverdagen for en medarbejder, der ofte oplever, at hendes chef råber at ”tiden er gået” gennem storrumskontoret, når hun har brugt mere end de to minutter, der er afsat, på at løse en opgave.

Publikum kunne undervejs byde ind med konkrete forslag til, hvordan man som arbejdsmiljørepræsentant kan håndtere situationen. Blandt andet blev der drøftet, hvordan man konfronterer ledelsen med problemet, og hvor vigtigt det er at være velforberedt og også kunne se situationen fra ledelsens side, før man anmoder om en samtale. 

Et andet eksempel var en arbejdsmiljørepræsentant i Føtex, som har oplevet, at en af eleverne på hendes arbejdsplads blev kaldt en dum kælling, blot fordi kødbollerne var udsolgte. Som arbejdsmiljørepræsentant blev hun tilkaldt for at tage hånd om episoden, hvor den pågældende elev var grædefærdig over at blive skældt ud for noget, hun ikke selv var herre over.

Teis Bo Rasmussen, der er arbejdsmiljørepræsentant i Irma kan nikke genkendende til lignende episoder:

- Jeg oplever ofte kunder, der taler til mig som om jeg blot er en dum kassemedarbejder. Det sker typisk, hvis jeg ikke er hurtig nok til at scanne en vare ind eller har fået den ind til den forkerte pris. Mange ting kan løses med et smil, men hvis du er ung og uerfaren, er du ikke rustet på samme måde til at håndtere utilfredse kunder. Som arbejdsmiljørepræsentant vil det være rart at have nogle værktøjer til, hvordan man guider sine unge kolleger til at håndtere konflikter, siger han. 

Få gode råd til, hvordan du hjælper dine kolleger med at tackle utilfredse kunder.

Brætspil med handling 

Fagbevægelsens Hovedorganisation har i forbindelse med AMR-året udviklet et brætspil, der går ud på at få identificeret problemstillinger på arbejdspladsen og dernæst finde handlingsmuligheder. Spillet er blevet videreudviklet og tilpasset handels-området.

Sammen med sine kollegaer kan man bruge spillet som værktøj til at få en snak om et problem på arbejdspladsen og hernæst finde ud af, hvem der kan hjælpe med at løse det. Næste skridt er så at drøfte mulige handlinger. Det kan f.eks. være at gå i dialog med ledelsen, samle dokumentation eller ligefrem udarbejde løsninger.

- Tanken er, at man bruger spillet, når der er helt konkrete udfordringer på ens arbejdsplads, man ønsker at løse. Her kan spillet være et værktøj til at få åbnet for en snak med kollegerne, hvor målet er at finde frem til metoder at gribe problemet an på, som kan føre til en løsning,” forklarer Henriette Bjerg Mahrt, arbejdsmiljøkonsulent i HK Handel.

 

HAR DU PROBLEMER MED ARBEJDSMILJØET PÅ DIN ARBEJDSPLADS? 

Hvis du bokser med et konkret problem på din arbejdsplads, som måske kan løses ved at tage en snak blandt dine kolleger, kan det være oplagt at benytte AMR-spillet. Du har mulighed for at få tilsendt AMR-spillet gratis ved at sende en mail til Henriette.Mahrt@hk.dk. Husk at skrive, hvilken adresse du gerne vil have sendt spillet til. 

Arbejdsmiljøkonference for HK Handel 2019. Arbejdsmiljø-spillet

AMR-spillet består blandt andet af en række handlingskort, der kan inspirere til, hvordan man skal gribe et problem på arbejdspladsen an. Foto: Hung Tien Vu

Arbejdsmiljøkonference HK Handel 2019

Der blev delt erfaringer og diskuteret rundt om ved bordene. Foto: Hung Tien Vu

Arbejdsmiljøkonference HK Handel 2019

Stort arbejdspres, stress og udfordringer med trivsel var nogle af udfordringer arbejdsmiljørepræsentanterne oplever i hverdagen. Foto: Hung Tien Vu