Danmarks Bedste Kollega - en sød og rar sag

I denne uge er to nordjyder blevet nomineret til titlen. Foto Michael Koch.

 

 

Der er i år sat et tydeligt nordjysk præg på konkurrencen om at blive Danmarks Bedste Kollega. Blandt 2.095 indstillede fra hele Danmark er to nordjyder udvalgt som finalister i det 10 personer store felt.

 

Så på den måde er Nordjylland stærkt repræsenteret i år, hvilket er godt gået i en landsdel, som er kendt for at have en underspillet facon og ikke være det bedste sted, hvad angår ros af andre. Måske ufortjent?

 

Sidste år vandt en nordjyde faktisk titlen i det endelige kapløb blandt finalisterne. Det var Regitse Pedersen, der er ansat Netto i Thisted. Spørgsmålet er, om en af de to nordjyder, der er nomineret i år, kan gøre hende kunsten efter?

Karina Bisgaard Pedersen (t.v.) har nomineret Heidi Jensen (t.h.). Begge arbejder i Aalborg Kommune

Karina Bisgaard Pedersen (t.v.) har nomineret Heidi Jensen (t.h.). Begge arbejder i Aalborg Kommune. Foto Nicolas Cho Meier.

 

Den ene er Heidi Jensen, der arbejder som personale- og lønspecialist i Ledelsessekretariatet, Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen, Aalborg Kommune. 

 

Den anden er Charlotte Gade Nielsen, sygeplejerske og underviser på social- og sundhedsskolen SOSU Nord i Hjørring.

 

Charlotte Gade Nielsen (t.v.) er nomineret af Charlotte Munk (t.h.)

Charlotte Gade Nielsen (t.v.) er nomineret af Charlotte Munk (t.h.). Foto Michael Koch.

 

Begge blev overraskede og super glade, da HK i denne uge uanmeldt troppede op på deres arbejdspladser med kage, flag og konfetti – og ikke mindst invitationer til at være med, når showet Danmarks Bedste Kollega ruller af stablen i Cirkusbygningen 12. november.

 

Invitationen gælder også Karina Bisgaard Pedersen, som nominerede Heidi Jensen samt Charlotte Munk, der nominerede Charlotte Gade Nielsen.

 

Tårer og dannebrogsflag

 

Tårer trillede, og de to finalister var røde i ansigterne og mere eller mindre ”mundlamme”, da kollegerne viftede med flag, sprøjtede med konfetti og gav dem krammere, fordi de har været - og er – så gode kolleger.

 

Heidi Jensen får megen ros af kollegerne for sin håndtering af arbejdspladsens elever, og faktisk er Karina, der indstillede hende, en tidligere elev.

 

Formand for HK Kommunal Nordjylland, Katharina Hauge Antonsen, overrækker Heidi (t.h.) og Karina (t.v.) invitationerne til showet 12. november

Formand for HK Kommunal Nordjylland, Katharina Hauge Antonsen (i midten) overrækker Heidi (t.h.) og Karina (t.v.) invitationerne til showet 12. november. Foto Nicolas Cho Meier.

 

- Det er dejligt at få den respons fra kollegerne; jeg er typen, der ikke forventer det helt store, sagde en rørt Heidi Jensen. Og hun tilføjede: - Den elev, som har et lavt selvværd, skal boostes lidt, og det gør hele vores team.

 

Charlotte Gade Nielsen var lige så rørt, da hun modtog nomineringen:

- Det er en kæmpe anerkendelse. Det gode kollegaskab er vigtigt, og det er noget, vi værner om, sagde Charlotte Gade Nielsen, der glæder sig meget til finaleaftenen i København.

 

Charlotte Gade Nielsen (t.v.) får oplæst nomineringen af HK Nordjyllands formand, Mette Lyndgaard Pedersen (t.h.), mens kollegerne ser til

Charlotte Gade Nielsen (t.v.) får læst nomineringen højt af HK Nordjyllands formand, Mette Lyndgaard Pedersen, (t.h.), mens kollegerne ser til. Foto Michael Koch.


Det er en del af ideen, at ikke-HK medlemmer også kan nomineres til at blive Danmarks Bedste Kollega. HK står for konkurrencen sammen med Great Place To Work.