Morten Studsgaard Jakobsen bliver overrasket på jobbet af kollegaen Marianne, som har nomineret ham, og HK. Foto:

Morten Studsgaard Jakobsen blev overrasket på jobbet af kollegaen Marianne, som har nomineret ham, og HK. Fotograf: Jacob Nielsen

- Af alle mine fantastiske kollegaer skiller Morten sig ud på sin helt egen måde. Han er altid glad og frisk på nye udfordringer. Han hjælper altid og sætter altid sig selv til sidst. Morten er altid klar på at give sig ekstra. I hans selskab er man altid glad, og der er altid tid til et godt grin.

Med de flotte ord blev Morten nomineret af kollegaen Marianne Hougesen til prisen som Danmarks bedste kollega 2019.

Marianne var så spændt på at overraske Morten, at hun nærmest ikke sov natten forinden.

Hun læste sin nominering op for Morten, og hun blev synligt rørt. Det er tydeligt, at Morten gør en forskel for Marianne på arbejdspladsen.

- Jeg har aldrig været god med en computer, men det har Morten lært mig, og jeg er overbevist om, at det var med til at gøre, at jeg blev fastansat i april, fortæller Marianne.

Men Morten Studsgaard Jakobsen er en beskeden mand:

- Jeg bliver da stolt, men jeg synes ikke, at jeg gør noget særligt, fortæller han.

Morten tilføjer, at det er en selvfølge for ham at tage godt imod nye kolleger, og at det er vigtigt at have et smil på læben. Ellers bliver arbejdsdagen for lang.

Prisen som Danmarks bedste kollega uddeles af HK, og Morten har gjort så stort indtryk, at han nu er blandt de 10 finalister. På landsplan er knap 2.100 personer blevet nomineret af deres kollegaer.

- Det er utroligt flot, at Morten ikke bare er blevet indstillet, men at han også er nået helt til finalen, det er et kæmpe skulderklap, siger formanden for HK Privat Sjælland, Kurt Jørgensen, der var med til at overbringe Morten den glade nyhed.

Kurt Jørgensen fortæller, at kåringen af Danmarks bedste kollega er en event i forbindelse med HK’s fokus på ’God Kollegakarma’, som handler om de små ting, vi hver især kan gøre i hverdagen for at forbedre arbejdsmiljøet.

Om Morten ender med at løbe med titlen bliver afgjort ved den store prisuddeling, Great Place to Work, som arbejder for at skabe gode arbejdspladser i Danmark. Den finder sted i Cirkusbygningen i København den 12. november.

Se alle 10 finalister til Danmarks bedste kollega (Linket er udløbet pr 9/8 2021)