ulla f og lizette r

Fagbevægelsens topleder, FH-formand Lizette Risgaard (t.h.) er lige som skatte-HK’ernes formand Ulla Fabricius stærkt optaget af at genoprette skattevæsenet og befolkningens tillid til det.

- Jeg synes, de var meget lyttende. Der er baggrund for, at vi kan komme med en masse gode ideer til, hvor de skal sætte ind.

Sådan siger Ulla Fabricius, formand for de 3.100 HK’ere i skatteforvaltningen, lige efter et debatmøde den sidste dag i oktober om genopretningen af skattevæsenet.

Mødet foregik i FH (Fagbevægelsens Hovedorganisation), hvor FH-formand Lizette Risgaard var vært. Skatteminister Morten Bødskov (S) præsenterede regeringens plan for genopretning af skatteforvaltningen, og et panel af skatteordførere fra S, V og DF diskuterede sammen med fagforeningsfolk, Dansk Industri og FSR - danske revisorer, hvad der skal til for at få styr på skattekontrol, inddrivelse af gæld og andre problemområder i danskernes skattevæsen.

- Det var meget tydeligt, at politikerne gerne vil have nogle konkrete bud på, hvor vi kan gøre det bedre. Hvor mangler der ressourcer? Hvor er der brug for nye systemer, hvor er noget forældet?   – eller hvad det nu end kan være, siger Ulla Fabricius.

- Nu vil vi overveje en form for workshop, hvor vi inviterer nogle af vores medlemmer fra styrelserne, vores tillidsrepræsentanter og nogle faglige nøglepersoner for at få sat spot på, hvilke opgaver der er særligt udfordrende.

Har du indtryk af, at politikerne ikke ved, hvad der foregår i skatteforvaltningen?

- Det overordnede ved de godt, men nede i materien ved de det ikke. Jeg har også været i Skattenævnet nogle gange. Og selvfølgelig sætter politikerne sig ind de sager, de får forelagt, men de kender ikke altid baggrunden. Det kan man heller ikke forlange, hvis ikke nogen fortæller dem om det.

Politikerne behøver dog ikke afvente gode ideer fra den kommende workshop for skatte-HK’ere for at vide, hvad den store medarbejdergruppe er optaget af for tiden. Ulla Fabricius kom på debatmødet med et par klare meldinger om blandt andet behovet for ressourcer og ro og om at undgå flere ud- og rundflytninger af skattemedarbejderne.

I et interview med HK Statbladet uddyber hun sine synspunkter – og foreslår, at bedre forhold for seniorer skal få ældre, specialiserede medarbejdere til at blive lidt længere i jobbet i en tid, hvor der i den grad er brug for arbejdskraft for at genoprette skatteforvaltningen: - Ingen kommer udefra og går lige ind og kan lave vores arbejde