Billedcollage fra jobmatchdag

Ronnie Andersson er organisator i HK Sjælland og idémand bag arrangementet:

- Nyuddannede kan have svært ved at få hul igennem til et job, som er relevant i forhold til deres uddannelse. Det vil vi gerne være med til at gøre noget ved. Derfor besluttede vi at skabe rammen for, at ledige kunne få input til deres jobsøgning og få direkte kontakt til rekrutteringsbureauer.

På jobmatchdagen var der oplæg fra en HR-chef og en LinkedIn-ekspert. Der var også workshops, hvor deltagerne blev skarpe på ’den gode samtale’ og på CV-skrivning. For at gøre arrangement helt relevant for den enkelte deltager var der mulighed for direkte feedback på CV, ansøgning og LinkedIn-profil, og deltagerne kunne komme i dialog med 3 rekrutteringsbureauer.

Nye input og gode idéer

Emilie Ekman var en af deltagerne til jobmatchdag. Hun er næsten færdig med sin uddannelse inden for leisure management:

- Jeg har fået nogle gode input til jobsamtalen, som jeg vil gå hjem og prøve af. For eksempel blev vi anbefalet at forberede nogle relevante spørgsmål til virksomheden og at have en præsentation klar, som fortæller noget mere om mig og min motivation for at søge end det, de kan læse i min ansøgning. Det var gode pointer, som jeg ikke lige havde tænkt over, fortæller Emilie.

Nur Christiansen deltog også på kurset. Hun er nyuddannet kontorassistent og jobsøgende:

- Jeg deltager for at få input til min ansøgning, CV og LinkedIn fra eksperter, og så er det rart at møde andre, der er i samme båd som mig som jobsøgende. Jeg er glad for, at jeg valgte at deltage i jobmatchdag, fortæller Nur.

Positive tilbagemeldinger fra deltagerne

Evalueringen af jobmatchdagen viser, at det ikke kun er Emilie og Nur, der har fået noget ud af arrangementet. Langt de fleste deltagere har været tilfredse eller er meget tilfredse med dagen.

Det glæder Kurt Jørgensen, som er formand for HK Privat Sjælland:

- Jeg er glad for, at vi har ramt plet med arrangementet. Nyuddannede kan have svært ved at få fodfæste på arbejdsmarkedet, og kan vi gøre noget for at gøre det lidt lettere for vores medlemmer, så er det en succes.

Ronnie Andersson fortæller til sidst, at han glæder sig særlig meget over, at en af deltagerne efterfølgende har fået et vikariat gennem et af rekrutteringsbureauerne. Det hele handler jo om, at vores medlemmer får et relevant job, slutter han.

Casper Nielsen er nyuddannet og på jagt efter det første job. Han fik konkret feedback og ny motivation på HK’s Katalysatorkursus. Læs hans historie her

DU FÅR HJÆLP TIL AT FINDE OG SØGE JOB

Du kan få personlig sparring på din ansøgning og dit cv af vores specialister på området. Du skal bare sende dine dokumenter til os, så vil du blive kontaktet af en vejleder hurtigst muligt.
Er du på udkig efter nyt job? Så tilmeld dig HK Jobbørs – uanset om du er i job eller ledig. Her hjælper vi hver dag arbejdsgivere over hele landet med at finde de helt rigtige HK’ere til spændende stillinger. Tilmeld dig nu, så du kan komme i betragtning, når der kommer nye jobs, der matcher dine kompetencer.