Portræt af Casper Nielsen

Det kan være svært for nyuddannede at få det første job. Trods friske kompetencer på eksamensbeviset kan den manglende erhvervserfaring spærre vejen til arbejdsmarkedet.
En spiral, der kan være svær at bryde ud af, for uden job – ingen erhvervserfaring.

Casper er kontoruddannet, og umiddelbart efter sin uddannelse besluttede han at læse videre til administrationsøkonom.

I juli 2019 afsluttede han sin uddannelse. Nu er Casper er ledig, og i september deltog han på HK Sjællands Katalysatorkursus. Kurset er målrettet dimittender med en kortere eller videregående uddannelse, og fokus er netop på, hvordan man som nyuddannet får fodfæste på arbejdsmarkedet.

Casper fortæller:

- I begyndelsen sendte jeg rigtig mange ansøgninger, men efter en periode satte jeg tempoet en smule ned. Det kan godt være stressende at sende mange ansøgninger. Man sætter forventningerne op, man skal sætte sig ind i virksomheden, målrette ansøgning og CV og holde styr på, hvem man har talt med, og hvor man skal rykke for svar, fortæller Casper.

Casper ærgrer sig over, at han ikke er kommet i job.

- Jeg havde hørt, at jeg ville være mere attraktiv på arbejdsmarkedet med en kort videregående uddannelse. Men når jeg har talt med virksomheder, så vælger de mig fra, fordi jeg kun har lidt erfaring.

Vi mødte Casper den første dag på Katalysatorkurset. Her fortalte han, at han var lidt demotiveret, fordi jobsøgningen endnu ikke havde givet pote. Efter kurset var hans motivation vendt tilbage.

- Kurset har været meget givende. Jeg har fået konkret feedback på mine ansøgninger og mit CV. Jeg har fået bedre indsigt i mine kompetencer og har lært at sætte ord på dem. Jeg har også fået udarbejdet en videopræsentation som supplement til ansøgningen og CV’et og meget mere.

Noget af det, Casper dvæler ved, er vigtigheden af at målrette sin ansøgning og sit CV til virksomheden.

- Jeg vidste selvfølgelig godt, at ansøgningen skal målrettes den virksomhed, jeg søger job i. Men på kurset har jeg fået nogle gode input til, hvordan jeg kan gøre det i praksis.

Casper har også prøvet kræfter med at ringe til virksomheden både før og efter ansøgningen. Det har givet nogle gode snakke og bedre mulighed for at målrette ansøgningen, fortæller Casper. Han har bestemt at gøre det hver gang, han søger et job – hvis det altså giver mening.

Lige nu venter Casper på svar fra en jobsamtale. Fornemmelsen er god, og i HK Sjælland krydser vi fingre.

Vi har fået lov at følge Caspers vej til job. Derfor vender vi tilbage til Casper i det nye år og hører om hans oplevelser og erfaringer. 


Om HK’s katalysatorkursus

  • HK Sjællands katalysatorkursus varer 2 uger og er for dimittender med en kortere eller videregående uddannelse.
  • Fokus er på at få fodfæste på arbejdsmarkedet som nyuddannet – ikke mindst, når man har en uddannelse, som arbejdsgiverne ikke kender specielt meget til.
  • Indholdet på kurset spænder fra personlig indsigt, jobsøgning og jobsamtaler til præsentationsteknik, brug af sociale medier i jobsøgningen, projektledelse og et konkret redskab som Business Intelligence.

DU FÅR HJÆLP TIL AT FINDE OG SØGE JOB

Du kan få personlig sparring på din ansøgning og dit cv af vores specialister på området. Du skal bare sende dine dokumenter til os, så vil du blive kontaktet af en vejleder hurtigst muligt.
Er du på udkig efter nyt job? Så tilmeld dig HK Jobbørs – uanset om du er i job eller ledig. Her hjælper vi hver dag arbejdsgivere over hele landet med at finde de helt rigtige HK’ere til spændende stillinger. Tilmeld dig nu, så du kan komme i betragtning, når der kommer nye jobs, der matcher dine kompetencer.